søndag den 20. maj 2012

Gode venner, god mad, god vin...og ikke mindst god is.

Der blev annonceret om et besøg denne weekend. Nogle gode venner kiggede forbi med glade unger og god appetit. Så kan man i grunden ikke forlange ret meget mere.

Dagen startede med en tur ud i det dugvåde græs efter krydderurter...

Oregano, bredbladet og kruset persille, løvstikke, timian samt estragon


- Som dels skulle bruges i marinaden til en flanksteak


Flanksteak, løg, rødvin, olie, havsalt, timian, og persille


- dels understøtte salaten. Sidstnævnte bestod af:

  •  "sprængt" blomkål i miniature-buketter, vendt sammen med råmarinerede rabarber, ristede mandler og fint hakket estragon.
Nye kartofler og div. andre begivenheder på aftensmadens tallerken. 

Meen:

Yoghurt-is med mørk chokolade og pebermynte


Da lyset svandt, ungerne sov og den værste opvask havde taget sig selv bort, kom isen på bordet.
For første gang har jeg prøvet at lave yoghurtis - og smagen er forrygende. Konsistensen er for pindet for min smag, så der kommer ingen opskrift denne gang - men vi har forventninger om at komme de fæle iskrystaller til livs efter at en grundig brainstorm har opildnet lysten til at lave en ny omgang is meget, meget snart. Meget snart. Meget snart. 


Denne friske og kølende is blev serveret til en, for bloggen, gammel kending; 




Nemlig. Dyb, mørk og fyldig chokoladeis med stykker af hvid chokolade og karamelliserede mandler. Må man få en opskrift? 
Ja, det må man! Den bliver lagt på inden ugen er alt for gammel. Det skulle lige kunne klares.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar