Den ugentlige rugbrødsbagning er en tilbagevendende affære, som ikke er til at komme udenom. Overraskelsesmomentet kan ligge på et faretruende lavt sted, idet opskriften på rugbrød ikke ændrer sig i en retning, så det endelige resultat fraviger normen. Der kan være forskel på kerner og frø og andet i den dur - men så er det heller ikke mere afvigende end det.
Der, hvor der gives plads til afvigelser og underholdning er de gange, hvor jeg sætter flere kerner i blød end sædvanlig - hvilket i naturens orden giver en større dejmængde i sidste ende. Nogle gange har jeg lavet Svensk sirupsbrød efter Claus Meyers anvisning, andre gange "rubgrødsmuffins" med ost og spegepølse. Denne gang blev det i stedet en håndfuld uristet müsli, der stod for tur.
Jeg har på et tidspunkt stødt på fænomenet hos en bager, og syntes rigtig godt om denne kombination - saftigt rugbrød, alskens nødder og kerner samt tørrede frugter.
Princippet er simpelt:
- Du tager nogle muffinsforme, siliconeforme, bagepapirsforme - jo stivere forme, des bedre resultat. Jo mindre forme, des bedre.
- Fyld formene 3/4 op med rugbrødsdej.
- Hæld en god portion blandede nødder, flager og tørrede frugter ovenpå dejen
- Dæk dette med rugbrødsdej - det skal kun lige være dækket, og der skal være plads til, at lade brødene hæve en anelse op
- Bages 25 minutter ved 185 grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar