Det er ikke altid, at man skal have lov til at springe over, hvor gærdet er lavest.
Denne gang forholder det sig dog helt anderledes, for når talen falder på is, så har man under alle omstændigheder pakket enhver form for rygrad og rationel tænkning væk. Så kan man lige så godt læne sig tilbage, modtage og nyde. (især hvis man kan få nogle andre til at lave isen for sig!!!)
Her kommer derfor en samlet side med de opskrifter på is, jeg har lavet indtil videre. Sidste skud på stammen er den mørke chokoladeis, som du finder i bunden af dette indlæg.
Hvid chokoladeis med passionfrugt
Hvid chokoladeis med passionsfrugt |
Ingredienser:
2 dl. piskefløde
200 g hvid chokolade
saft og kerner af 3 passionsfrugter
Ikke flere ingredienser? Niks.
Fremgangsmåde:
- Varm fløden forsigtigt op under omrøring, indtil den er tæt ved kogepunktet
- Hak den hvide chokolade godt, og kom det op i en varmefast skål
- Hæld ca. 1 dl fløde over den hakkede chokolade og rør godt rundt, indtil fløde og chokolade er smeltet sammen
- Hæld det hele tilbage i gryden med fløden og tilsæt passionsfrugt
- Rør godt rundt og sæt dernæst gryden til afkøling
- Når den hvide chokoladesauce er kølet helt af, er det tid til at putte den i fryseren.
- Efter ca. 45-60 minutter rører du godt rundt og sætter beholderen tilbage på frys.
- Gentag 3-4 gange, de sidste gange kan du evt. bruge en elpisker for at få massen helt cremet
- Spises alene fordi den er for god til at dele med andre. Alternativt laves der en større portion...
Flødeis med solbær og skovjordbær
(har du ikke skovjordbær, kan du naturligvis ty til almindelige jordbær)
Flødeis med skovjordbær og solbær |
Ingredienser:
150 g solbær (frosne er glimrende)
150 g skovjordbær (det samme gør sig gældende for skovjordbær)
150 g sukker
-
4 spsk. sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
-
2½ dl. fløde
2½ dl. sødmælk
en anelse vanille
Fremgangsmåde:
- Kog bær og sukker i en gryde, til bærrene væsker
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende
- Kog forsigtigt mælk, fløde og vanille op i en gryde under omrøring. Når det koger, kommer du 1 dl. af den varme mælke/flødeblanding i skålen med æggesnapsen og rører godt rundt.
- Hæld massen tilbage i gryden og rør forsigtigt ved jævn varme, mens du venter på, at massen legerer. Du er ikke interesseret i at lade massen koge - så står du med røræg..eller det, der ligner. Du skal lade massen blive så varm, at æggene tykner og tillader dig at stå med en creme, der falder tungt fra skeen. Det er ikke svært - du skal bare stå ved din gryde, røre og holde øje med hvad der sker dernede.
- Bland bærrene i gryden og rør det hele godt sammen. Du kan også - hvilket jeg oftest gør - blende hele herligheden sammen.
- Køl helt af.
- Fryses i en lav beholder og rør godt og grundigt med jævne mellemrum, indtil du står med den færdige is. Når isen er ved at sætte sig, kan det være en fordel at bruge en elpisker, hvilket i den grad giver de pindede iskrystaller kamp til stregen.
- Spises inden for 3 uger - 1 måned af hensyn til smagen.
Intens chokoladeis med karamelliserede mandler
chokoladeis med karamelliserede mandler og hvid chokolade |
3 dl fløde
1,5 dl vand
3 spsk honning
125 g sukker
40 g mørkt, usødet kakao
70 g mørk chokolade, omkring 60% - hakket
-
60 g mandler, smuttede
80 g sukker
60 g hvid chokolade, hakket i små stykker
Fremgangsmåde:
- Varm fløde, vand, honning, sukker og kakao i en gryde under omrøring.
- Tag gryden af varmen, tilsæt den mørke chokolade og rør, indtil chokoladen er opløst.
- Køl af.
- Imens tilberedes de karamelliserede mandler:
- Smelt sukker på en pande. Når det er opløst og gyldent, tilsættes mandlerne og der røres konstant et par minutter ved middelvarme, indtil mandlerne er fuldstændigt omsluttet af mørk gylden karamel.
- Hæld massen over på et stykke bagepapir i så tyndt et lag som muligt. Lad køle helt af.
- Tilbage til chokoladeblandingen:
- Rør chokoladeblandingen godt igennem efter afkøling. Der vil sandsynligvis være noget chokolade, der har bundfældet sig, men det skal du ikke bekymre dig om. Alt er i sin skønneste orden.
- Sæt chokoladeblandingen i fryseren i en beholder, som kan tåle frost, og lad dette stå i 1 time.
- Rør nu godt og grundigt i massen. Dette gøres med jævne mellemrum - ca. 45-1 times varighed - og når den er ved at sætte sig, tilsætter du den hvide chokolade og de karamelliserede mandler, som du brækkede godt og grundigt fra hinanden...hvis ikke du endda tog en kniv og hakkede såvel karamel og mandler groft.
- Så er der ikke mere at gøre - spis for søren!
Ahh men for pokker det ser godt ud. Går og venter på min ismaskine, så tror lige jeg notere mig disse opskrifter, Tak.
SvarSletMvh
Jesper
Hej Jesper,
SvarSlettak skal du have! Nu skal jeg ikke anfægte dit køb af ismaskine, men jeg har faktisk lavet disse is udelukkende ved hjælp af håndkraft - så du kan godt starte lidt i smug inden den når frem til dig :)
God fornøjelse og mange hilsner
Nina
Jeg har ogsåmåtte i gang uden, pt er der en vaniljeis på soyamælk/fløde i friseren, med chokolade og marcipan. Den skal serveres til de griillbagte rabarber senere i aften. Håber det går godt....
SvarSletØj, det lyder temmelig lækkert!! Hvordan er sojamælk/fløde at fryse??
SvarSlet