Lakridscookies med mascarpone og rabarber |
Trænger du til:
- sprød småkage med bløde humpler lakrids og chokolade?
- Cremet mascarpone, blød marcipan og næsten karameliseret rabarber?
Ja?
Helt sikker??
Godt så!
Så må du gerne læse videre....
Giver ca. 30 cookies - eller småkager...om man vil
Ingredienser, lakridscookies:
80 g smør
125 g sukker
1 stort æg
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. natron
1 tsk. rålakridspulver med top
100 g hvedemel
50 g havregryn, finvalsede
30-50 g sød, finsk lakrids - fint hakket
120 g mørk chokolade, groft hakket
30 g hvid chokolade, groft hakket
1 stor spsk. lakridssirup
2 spsk. lys sirup
Fremgangsmåde:
- Bland smør og sukker godt sammen
- Tilsæt de øvrige ingredienser og bland alt godt sammen - dejen er ret klistret.
- Sæt dejklumper på bagepladen med to teskeer. Giv god afstand; dejen flyder ud. Tænk på at lave dejklumperne så tilpas små, at de ved servering kan spises som nemme hapsere i stedet for besværlige kager, der eksploderer ved første bid og efterlader dig uden venner for evig tid og alt sådan noget..
- Bag småkagerne ved 180 C i 11 minutter almindelig ovn
Og så til fyldet!
(som kan laves i forvejen og opbevares på køl)
Ingredienser, bagte rabarber400 g rabarber, renset vægt
100 g sukker
75 g marcipan, revet groft på et råkostjern*
- Skær rabarberstænglerne i tynde skiver på skrå, ca. 0,5 cm tykke.
- Bred dem ud i en bradepande (foret med bagepapir), drys med sukker og bag dem ved 130 grader i ca. 25 minutter.
- Bred revet marcipan udover, og sæt bradepanden ind i ovnen igen i 20 minutter.
- Når de 20 minutter er gået, må der gerne være lidt rabarbersaft/sirup i bunden af bradepanden; det suger rabarberne til sig, i takt med at de køler af.
- Kan opbevares på køl indtil anvendelse
Endvidere
1 bøtte Mascarpone + lidt mere lakridssirup
Inden servering:
- Pisk mascarponen godt sammen med 1 tsk. lakridssirup, så den er ensartet og cremet.
- Kom mascarponen op i en sprøjtepose og sprøjt cirkler ud på halvdelen af småkagerne.
- Placer 2 tsk. rabarber/marcipanfyld i midten, dryp lidt lakridssirup henover og læg låg på med en ny småkage.
Serveres for en nøje udvalgt skare af gæster, der i sandhed formår at sætte pris på den mere gavmilde side af livet.
*Marcipan er let at rive, når det har ligget i fryseren en stund forinden.
Den gæst bør/burde være MIG. knus fra majse
SvarSlet- og dét kan du have så absolut ret i!!! Hermed inviteret!!!
Slet