mandag den 27. maj 2013

Den nat en lakridscookie stødte ind i Bagte Rabarber, Mægtige Marcipan og Lumske Mascarpone.

- og jeg kan godt betro dig, at det var et overordentligt heldigt sammenstød! 


Lakridscookies med mascarpone og rabarber

Trænger du til:
- sprød småkage med bløde humpler lakrids og chokolade?
- Cremet mascarpone, blød marcipan og næsten karameliseret rabarber? 

Ja? 

Helt sikker?? 

Godt så! 

Så må du gerne læse videre....

Giver ca. 30 cookies - eller småkager...om man vil
Ingredienser, lakridscookies:
80 g smør
125 g sukker
1 stort æg
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. natron
1 tsk. rålakridspulver med top
100 g hvedemel
50 g havregryn, finvalsede
30-50 g sød, finsk lakrids - fint hakket 
120 g mørk chokolade, groft hakket
30 g hvid chokolade, groft hakket
1 stor spsk. lakridssirup
2 spsk. lys sirup

Fremgangsmåde:

  • Bland smør og sukker godt sammen
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland alt godt sammen - dejen er ret klistret. 
  • Sæt dejklumper på bagepladen med to teskeer. Giv god afstand; dejen flyder ud. Tænk på at lave dejklumperne så tilpas små, at de ved servering kan spises som nemme hapsere i stedet for besværlige kager, der eksploderer ved første bid og efterlader dig uden venner for evig tid og alt sådan noget..
  • Bag småkagerne ved 180 C i 11 minutter almindelig ovn
Og så til fyldet!
(som kan laves i forvejen og opbevares på køl)

Ingredienser, bagte rabarber
400 g rabarber, renset vægt
100 g sukker
75 g marcipan, revet groft på et råkostjern*

  • Skær rabarberstænglerne i tynde skiver på skrå, ca. 0,5 cm tykke. 
  • Bred dem ud i en bradepande (foret med bagepapir), drys med sukker og bag dem ved 130 grader i ca. 25 minutter.
  • Bred revet marcipan udover, og sæt bradepanden ind i ovnen igen i 20  minutter.
  • Når de 20 minutter er gået, må der gerne være lidt rabarbersaft/sirup i bunden af bradepanden; det suger rabarberne til sig, i takt med at de køler af. 
  • Kan opbevares på køl indtil anvendelse
Endvidere 
1 bøtte Mascarpone + lidt mere lakridssirup

Inden servering:
  • Pisk mascarponen godt sammen med 1 tsk. lakridssirup, så den er ensartet og cremet. 
  • Kom mascarponen op i en sprøjtepose og sprøjt cirkler ud på halvdelen af småkagerne. 
  • Placer 2 tsk. rabarber/marcipanfyld i midten, dryp lidt lakridssirup henover og læg låg på med en ny småkage. 


Serveres for en nøje udvalgt skare af gæster, der i sandhed formår at sætte pris på den mere gavmilde side af livet.



*Marcipan er let at rive, når det har ligget i fryseren en stund forinden.


Note: Jeg fik en lækker pakke fra Odense Marcipan fornylig, hvor jeg fik mulighed for at prøve at nogle af deres produkter. Opskriften er derfor udviklet med råvarerne herfra - der var simpelten for meget godt i køkkenskabene til ikke at gøre noget ved sagerne! Tak til Odense for det :) 
  

2 kommentarer:

  1. Den gæst bør/burde være MIG. knus fra majse

    SvarSlet
    Svar
    1. - og dét kan du have så absolut ret i!!! Hermed inviteret!!!

      Slet