Sprød mysli med boghvede og peanutbutter |
- Og hvorfor så lade sig nøje med én slags?
Her er en knasende og knap så sukkerklistret udgave af det, vi danskere elsker at hælde indenbords - navnlig om morgenen.
For tiden spiser jeg denne mysli - og for noget tid siden spiste jeg en anden mysli - og om nogen tid spiser jeg dermed en helt 4. mysli. Når den er opfundet.
Ingredienser:
250 g hel boghvede
250 g knækkede byggryn
150 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
50 g finvalsede havregryn
50 g peanutbutter, crunchy, af anstændig kvalitet (intet hærdet fedt eller tilsat sukker)
1 dl appelsinjuice
30 g honning
0,25 dl. olivenolie
Endvidere:
Nødder og tørrede frugter tilsættes efter ristning i den mængde, man holder af.
Fremgangsmåde:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen
- Lun honning, juice og peanutbutter op i en gryde, så honningen smelter. Du skal ikke forvente, at peanutbutteret smelter - det bliver bare nemmere at blande sammen med de øvrige ingredienser, når det er lunt.
- Bland den lune væske sammen med de tørre ingredienser - brug dine hænder eller en food processor - alt skal nulres helt og aldeles godt sammen.
- Bred massen ud på en bageplade og giv det 130 g C/varmluft i ca. 50 minutter afhængig af ovnens kapacitet. Vend og fordel myslien undervejs, ellers er der risiko for at det tager for meget farve langs kanterne.
- Når myslien er gyldenbrun, afkøles den helt
- Vendes med tørrede frugter, nødder og evt. flere grove flager, før hele molevitten hældes på glas og opbevares under andægtige former indtil indtagelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar