torsdag den 16. maj 2013

Grillet laks-venlig dressing

Måske husker du begrebet ugens dressing. Det, som snarere burde hedde 10.dagens dressing - så er du måske mere med. 

Tanken var, at jeg ville præsentere en ny dressing hver uge, fordi det netop burde være gennemsnittet for en almindelig dressings levetid. 
Sagen er bare den, at dagsgennemsnittet for dressingproduktion ligger i den tunge ende for tiden; just som om at onsdagene (hvor en ny dressingopskrift tidligere er lagt på bloggen), falder oftere i mit univers end den resterende befolknings onsdage. 
Derfor kommer der først en ny opskrift på dressing i dag. 


Grillet laks-venlig dressing

En påskeliljegul sag med syrlige toner af citrus, tæmmet og holdt i ave ved hjælp af hhv. olie og vanille. Piskefløde er også en del af det kompagniskab, men det kommer vi til lidt senere. 

Koldpresset rapsolie er en karakterfuld oplevelse, og kan du ikke fordrage den, bliver dette måske ikke lige din yndlingsdressing. Du kan selvfølgelig erstatte den med en anden olie.....

Ingredienser: 
0,5 dl. koldpresset rapsolie
1 dl. appelsinjuice, friskpresset - eller fra en rasende god købeudgave
(0,5 dl. piskefløde)
1 økologisk lime, saft og skal
1 stor spsk. finthakket rosmarin og basilikum (friske urter)
1 tsk. friskt kværnet peber - ja en hel teske. Smagen af peber er en selvstændig del af dressingen. 
1 beskedent nip salt
1 beskedent nip vanillepulver

Fremgangsmåde:

  • Hak krydderurterne, riv skallen af lime og kom det op i en skål. 
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk godt sammen
  • Her kan du stoppe og lade dressingen være, som den er. Forslag til anvendelse findes nedenfor. 
  • Eller, hvis du holder af en mere cremet og afrundet dressing:
  • Tilsæt 0,5 dl. piskefløde, og pisk atter godt sammen. Forslag til anvendelse findes (også) nedenfor.
Dressingen uden fløde passer bl.a. til:
En salat, jeg lavede i bloggens første år med mango og rejer. 
En grøn salat med babyspinat, mango, rå jordskokker skåret i små tern og saltede peanuts. 

Dressingen med fløde er bedre til: 
At agere en tynd dressing til et friskt stykke stegt eller grillet laks.
Let stegte eller dampede, grønne asparges
Til sommerens hovedsalat - serveret solo

Note: 
Holdbarheden er omtrent 1 uge, hvis du ikke har fløden i. 
Med fløde er vi nede på ca. 4 dage. 
Dressingen skiller, når den kommer på køl - det gør ikke noget for smagen; rør blot godt sammen igen inden servering.

2 kommentarer:

  1. Den lyder rigtig lækker :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. jep :) Det er en udtalt sommerdressing, så det er bare med at komme igang :)

      Slet