onsdag den 7. maj 2014

Pasta med forårsfornemmelser

Pasta med asparges, broccoli og flødecreme

Det er nu, man skal huske at kaste sig over asparges. Hvide og grønne - begge i hobetal!!... og tag så venligst at finde nogle, der kommer Danmark. Ikke Peru, Spanien eller hmmm...noget tilsvarende. De høstes i Danmark denne korte periode - og det føles som uhørt og dekadent luksus at købe den danske, helt friske udgave. (Hvilket også betød, at jeg lod de lidt runkne økologiske asparges fra Spanien ligge til fordel fra de smukkeste, sprøde eksemplarer fra en dansk forhandler. Det gav ligesom meget mere mening).  

Denne pastaret kan sagtens spises vegetarisk, men har du lidt lufttørret skinke eller en god luns bacon, har det jo som bekendt aldrig gjort nævneværdig skade på en ret mad som denne. 

Sovsen er uhørt cremet, dels fordi den indeholder fløde, dels fordi den piskes til blødt skum, før den vendes i pastaretten. 

Ingredienser:
250 g pasta
(evt. lidt bacon/lufttørret skinke)
1 bundt (i alt) hvide og evt. grønne asparges
½ hoved broccoli incl. stokken
citronskal og -saft fra ½ citron  
2 dl. fløde
0,5 dl. letmælk
1 fed hvidløg (eller toppen fra ét ude i haven)
1 bundt persille
4 blade estragon (eller halv stilk. Endelig ikke for meget, da estragon er så dominerende)
sort peber og salt efter smag

Fremgangsmåde:
 • Bruger du bacon eller tørret skinke, ristes dette i olie i den gryde, du vil koge pastaen i. Dette giver smag til kogevandet. Når kødet er svitset, tages det op fra gryden og over i en skål. Kom pasta i gryden og hæld rigeligt med kogende vand henover.
 • Mens pastaen koger, klargøres grøntsagerne og urterne: hvide asparges skrælles med en tyndskræller, knækkes og skæres i skrå stykker. Grønne asparges vaskes blot, knækkes og skæres i skrå stykker. Broccoli vaskes og dels i små buketter og stokken skrælles og skæres i små tern. Hvidløg pilles og persille og estragon vaskes grundigt og citronen vaskes og skallen rives.
 • Mens pastaen fortsat koger, klargøres flødecremenKom fløde, mælk, citronskal og -saft, hvidløg, persille, estragon, salt og peber op i en blender og blend, til cremen begnder at tykne. Sæt til side.
 • Når pastaen er næsten kogt, tilsætter du broccoli og asparges, og lader dem koge med de sidste 1-2 minutters tid - endelig ikke længere!
 • Hæld vandet fra og vend flødecremen i. Bland nænsomt alt sammen og smag til med salt og peber. 
 • Spises omgående. 

 - Har du bemærket, at der til et helt aftensmåltid kun blev brugt én gryde?!! 
(lød det fra én, der nok kunne finde andet og mere fornøjeligt at bruge sin tid på end opvask ved aftentide....)

8 kommentarer:

 1. Mums- hvor ser det lækkert og indbydende ud, den skal prøves :-) Kh Sara

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sara. Tak skal du have! pasta, fløde og asparges passer alt for godt sammen ;-). Kh Nina

   Slet
  2. Hvor mange personer er din opskrift beregnet til? Kh Sara

   Slet
  3. Det er et kildent spørgsmål, for hvad serverer du til, og hvor sultne og gamle/unge er de, der spiser maden?! Vi (to voksne og to børn) spiste den til aftensmad sammen med lidt brød og et par stænger gulerødder, og der var der en lille madpakke tilbage til næste dag. Kh Nina

   Slet
  4. Hej igen lavet den i dobbelt portion(flødecreme dog ikke i dobbelt men ca.halvanden gang), til teenagedrenge og to voksne�� det smagte skønt og der er også til mindst to madpakker til os også. Tak for opskriften! kh Sara

   Slet
  5. Selv tak! Godt at høre, at opskriften kunne bruges :)

   Slet
 2. Uhm glæder mig til at prøve den opskrift i morgen, hvor jeg for første gang skal lave hjemmelavet pasta til......
  tænker om jeg kan bruge madfløde? Kan det piskes nok op?
  Tak for en skøn blog

  SvarSlet
 3. Hjemmelavet pasta er både sjovt at lave - og skønt at sætte tænderne i..du kan godt glæde dig!! Jeg er nød til at indrømme, at jeg aldrig har arbejdet med madlavningsfløder af nogen art, og derfor ikke kan forudsige, om de arter sig pænt. Umiddelbart tror jeg slet ikke, at den kan piskes op - og måske skal du bare helt lade være med at prøve, og så bare acceptere, at cremen i stedet skal koge en anelse ind og at pastaen så kan suge den tand mere på denne måde. Jeg håber du kan få det til at fungere - held og lykke med projektet!
  Venlig hilsen Nina

  SvarSlet