Ind med den kraftige rødvin, røget bacon, skært oksekød og masser af tid til at lade maden simre i.
Gullasch |
Min mand Morten stod for aftensmaden i dag. Ingen vinter uden simreretter, og denne gryderet tegnede sig som en værdig del af det repertoire.
Den er ikke autentisk, men Mortensk. I dette tilfælde vil jeg helst have sidstnævnte:
Ingredienser:
250 g skært oksekød i strimler
150 g bacon - " -
2 store løg, fint hakket
1 porre, - " -
3 fed hvidløg, - "-
1 l. bouillon, okse
ca. ½ kg. kartofler i tern
ca. ½ kg. rodfrugter i tern (pastinak, knoldselleri, gulerod, m.m)
1 rød peberfrugt i strimler
1 dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
paprika, edelsüss samt røget paprika - efter smag
½ dl. fløde
1 spsk. gastrique (eller rørsukker og eddike til at justere såvel syre som sødme)
Fremgangsmåde:
- Svits bacon, indtil fedtet er smeltet fra.
- Svits oksekødet i fedtet fra baconstrimlerne (mens bacon stadig er i gryden).
- Tilsæt løg, porre og hvidløg i gryden sammen med paprika og sauter, indtil løgene er klare.
- Tilsæt bouillon, to slags tomat samt peberfrugten.
- Kog op.
- Når retten har simret en lille time, tilsættes rodfrugter, kartofler og fløde.
- Koger atter ½ time, eller indtil urterne er godt møre.
- Smag til med peber, salt og gastrique.
- Serveres rygende varm med godt brød og evt. en klat creme fraiche.
Uhm hvor ser det lækkert ud!! Det skal jeg prøve - meget snart!
SvarSletDet kan altså også anbefales. Dejligt med mad, der simrer, så alt oprydningen kan overstås, inden man sætter sig til bordet :)
SvarSletDen kunne vi matche med osso buco på noget nær samme vis ;-) Og duften i hele huset, uhmmmmmmmmm
SvarSletValget stod faktisk mellem osso buco og gullasch! Tror faktisk, at vi nupper den snarest :)
SvarSlet