tirsdag den 31. januar 2012

30.1 Tærte med kirsebær og vaniljecreme

Morten havde fødselsdag i går. Pæn opførsel, smukt vejr og tærte til dessert. Det hører sammen. I nævnte rækkefølge. 

Når man har fødselsdag er kravet, at man må få lige det, man allerhelst vil have. Morten er dedikeret fan af (ski) tærter (ski) og vaniljecreme. En tærte med creme, der bliver spist af en skiløber, må med andre ord være noget nær det tætteste på en lykkelig kombination, man kan komme - og jo, han var glad. Vi andre også..


Undervejs...


Italiensk tærte med kirsebær og vaniljecreme


Opskriften kommer fra det italienske, digre værk "Sølvskeen" og lyder navnet: "Dolce de ciliege". Tærtedejen er pakket med citronskal, der er cognac ved kirsebærrene og god vanilje i vaniljecremen. 


Vi fik (trods alt) lidt mere end blot kage...
Lasagne, brød og salat. 
En lasagne kan du vist godt fremmane et billede af for dit indre øje, så den springer vi let og elegant henover.
Brød med masser af hørfrø er på vej til at blive den nye dille.. det mærker jeg tydeligt. Den blide knasen og jagt mellem tænderne efter de små, glatte krapyl er en lille fornøjelse i sig selv. 
Vintersalat med danske elstar, tørrede blåbær, bagte rødløg og pinjekerner. 

Blåbærrene var ganske delikate. Vi havde fået dem i gave ved nytårstid, og blev indviet igår aftes. De er bløde og saftige, men er ikke proppet med tilsat sukker; æble og limekoncentrat kan jeg godt acceptere. Herforuden en anelse vegetabilsk olie. Stadigvæk ok, når resultatet er så lækkert som hos disse bær. 

2 kommentarer:

  1. Jeg kan simpelthen ikke holde alle de kager ud............ Altså at jeg ikke skal smage dem - det er tortur med de billeder :-p

    SvarSlet
  2. Vi må skaffe noget klid,hvidkål og mannagryn...de skal nok lægge låg på den værste trang :D

    SvarSlet