Tilbage i september stod den på Pam's Pickles (se link lidt længere nede i teksten) Pickles som blev frembragt ikke uden en vis portion stolthed, da ingredienserne stammede fra min egen have.
I dag - hvor lyset fra solen gav et svagt genskin af sensommerens varme glød - fik jeg lyst til at stikke skeen dybt i glasset og finde nye veje for dets anvendelse.
Frikadeller med quinoa |
- Og det kom der, som du kan se på billedet, noget godt ud af. Quinoa-frikadeller med spinat, pinjekerner, knoldselleri, ost og altså også pickles.
Quinoa er rare at arbejde med:
- De klistrer ikke sammen efter kogning
- De ser forrygende ud, hvis de blandes med rødbeder, hvorved kornene farves yndigt pink
- Anvendelsesmulighederne er ganske mange, fordi smagen er forholdsvis neutral - i hvert fald i de lyse korn. Der findes også sorte og brune quinoa; de er mere fyldige i smagen.
Jeg lavede disse frikadeller til frokost i dag og spiste dem sammen med pickles, en humpel brød og en rest salat. Har du lyst til at lave dem, må og skal du ud at investere i en god pickles med masser af skarphed fra sennep og eddike - det vil fremhæve og understrege smagsnuancerne i frikadellerne.
Du kan også gå i Pams fodspor og lave den selv.....nu kan jeg (efter 5 ugers ventetid + det løse) ved selvsyn og ud fra egne smagsløg sige god for hendes opskrift.
Ingredienser:
1½ dl. hvide quinoa
(kogende vand)
2 dl. letmælk
-
100 g helbladet spinat, groft hakket
75 g fintrevet knoldselleri
2 æg
35 g cheddar, fint revet.
1 stor spsk. grov pickles, let hakket
20 g pinjekerner
Fremgangsmåde:
- Mål quinoa af og hæld det i et dørslag.
- Overhæld med kogende vand (for at fjerne bitterstoffet saponin).
- Dryppes let af og hældes i en gryde sammen med mælken.
- Lad mælk og quinoa koge op og sluk så for varmen.
- Lad det trække 45 minutter under låg.
- Tilsæt så de øvrige ingredienser og bland godt.
- Steges på panden i koldpresset raps- eller olivenolie.
Serveres med lige så meget pickles, som man kan forestille sig at spise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar