tirsdag den 31. januar 2012

31.1 Husker du Pam??

Tilbage i september stod den på Pam's Pickles (se link lidt længere nede i teksten) Pickles som blev frembragt ikke uden en vis portion stolthed, da ingredienserne stammede fra min egen have. 
I dag - hvor lyset fra solen gav et svagt genskin af sensommerens varme glød - fik jeg lyst til at stikke skeen dybt i glasset og finde nye veje for dets anvendelse.

Frikadeller med quinoa
- Og det kom der, som du kan se på billedet, noget godt ud af. Quinoa-frikadeller med spinat, pinjekerner, knoldselleri, ost og altså også pickles.


Quinoa er rare at arbejde med: 
  • De klistrer ikke sammen efter kogning
  • De ser forrygende ud, hvis de blandes med rødbeder, hvorved kornene farves yndigt pink 
  • Anvendelsesmulighederne er ganske mange, fordi smagen er forholdsvis neutral - i hvert fald i de lyse korn. Der findes også sorte og brune quinoa; de er mere fyldige i smagen. 
Du kan finde quinoa i større supermarkeder og helsekostforretninger.


Jeg lavede disse frikadeller til frokost i dag og spiste dem sammen med pickles, en humpel brød og en rest salat. Har du lyst til at lave dem, må og skal du ud at investere i en god pickles med masser af skarphed fra sennep og eddike - det vil fremhæve og understrege smagsnuancerne i frikadellerne.
Du kan også gå i Pams fodspor og lave den selv.....nu kan jeg (efter 5 ugers ventetid + det løse) ved selvsyn og ud fra egne smagsløg sige god for hendes opskrift.


Ingredienser:
1½ dl. hvide quinoa
(kogende vand)
2 dl. letmælk
-
100 g helbladet spinat, groft hakket
75 g fintrevet knoldselleri
2 æg
35 g cheddar, fint revet. 
1 stor spsk. grov pickles, let hakket
20 g pinjekerner


Fremgangsmåde:
  • Mål quinoa af og hæld det i et dørslag.
  • Overhæld med kogende vand (for at fjerne bitterstoffet saponin).
  • Dryppes let af og hældes i en gryde sammen med mælken. 
  • Lad mælk og quinoa koge op og sluk så for varmen. 
  • Lad det trække 45 minutter under låg.
  • Tilsæt så de øvrige ingredienser og bland godt.
  • Steges på panden i koldpresset raps- eller olivenolie. 
Serveres med lige så meget pickles, som man kan forestille sig at spise.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar