torsdag den 5. januar 2012

5.1 Opskrift på brombær-hindbær- og solbærsyltetøj

Som lovet kommer der her en opskrift på gårsdagens syltetøj:



Syltetøj med brombær, solbær og hindbær
Ingredienser:
100 g solbær
100 g brombær
100 g hindbær
¾ dl vand
Skallen af 1 appelsin (kun den orange, yderste membran) – skåret i de stykker du kunne tænke dig  at spise på et senere tidspunkt i syltetøjet…
½-1 hel stjerneanis
¾ tsk. marmelit/melatin, rød + ¼ dl rørsukker
2 dl rørsukker


Fremgangsmåde:
·         Varm forsigtigt bær, appelsinskal og stjerneanis op med vandet
·         Når bærrene koger tilsættes sukkeret. Rør forsigtigt indtil sukkeret er opløst og bærrene atter koger.
·         Bland melatin med sukkeret og bland forsigtigt, men med jævne bevægelser, i det kogende syltetøj, så der ikke dannes klumper.
·         Lad koge op og skum eventuelle urenheder fra syltetøjet med en hulske.
·         Hældes på skoldede glas, du evt. har vendt i konserveringsmiddel (atamon) eller spiritus. Lukkes til med det samme.
·         Så længe glassene er uåbnede, skal de bare stå ved stuetemperatur, men grundet den meget lille mængde konserveringsmiddel, skal de stå på køl, så snart der er åbnet for låget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar