Jeg så River Cottage søndag aften.
Denne gang var aftenens tema slet og ret "grøntsager" - et par brandmænd skulle omvendes fra troende kødspisere, og et par stædige havefolk skulle overbevises om, at de alligevel godt kunne lide deres hade-grøntsag. Jo, den gode Hugh havde endnu engang sin sag for, og imponerende nok endte alt atter engang i fryd og gammen....
Nå, der blev altså også lavet pickles, og det så slet ikke så tosset ud.
Efter en del arbejde i den søde ende af skalaen her i huset, blev jeg fristet til at lave noget andet - og det har jeg hermed gjort.
Næsten samme opskrift, blot har jeg brugt de grøntsager, der stod i min have, og så tilføjet chili til opskriften.
Det skulle vise sig at være et større detektivarbejde at finde opskriften, da den ikke fremgår af seriens eget opskrift-kartotek. Jeg fandt den via en privat blog, og har du også fået blod på tanden eller (persille på gaflen), så ligger linket klar til dig her:
http://nipitinthebud.wordpress.com/2010/09/06/making-piccalilli/
- der skal gå 5-6 uger, før den er klar til at spise, så i realiteten kan jeg ikke anbefale denne pickles - kun opfordre til at lege lemming og følge blindt trop i håbet på det bedste!
Jeg går og drømmer om en mad med kold oksespidsbryst, peberrod - og så en gang pickles.
Haha, synes det er vildt at du allerede har fået det lavet efter 2 dage :-D Normalt går der flere uger efter jeg har set noget i TV/læst om det, før jeg får taget mig sammen!
SvarSletRespekt!
Mvh,
Kris
Jacob har lige lavet blommechutney her - med chili, korianerfrø og andre sager fra haven.... Bliver godt til asiatiske retter i vinter ;-)
SvarSletKh Lærke
Hej Kris. Man har lov til at overraske sig selv en gang imellem!! Det plejer nemlig heller ikke at være min metier at gå så hurtigt til værks :)
SvarSlet- og Lærke: Blommechutney er noget af det bedste!! Det har jeg faktisk også selv lavet flere år med nogenlunde samme ingredienser.