fredag den 16. september 2011

15-16.9 Tapir-boller, vegetar-aftensmad samt frugtbrød til madpakken

Dette er Tapir-boller.



Jeg var på besøg hos en god veninde, som havde lavet disse lækre boller. Opskriften kommer faktisk fra mig (de er nået ret langt omkring), og de hedder altså slet og ret "Tapir-boller".

Jeg ville virkelig gerne forklare dig, hvorfor de hedder det, men årsagen fortoner sig ud i historiens tåger. Opskriften tilhører i virkeligheden min veninde Lea, som vistnok har den fra sin mor... Men det var altså en fornøjelig stund for år tilbage, der gav bollerne deres endelige navn.
Det er koldhævede boller, som står natten over i køleskab - opskriften (eller nogle, der ligner) florerer vist landet rundt, så der er nok ikke nogen grund til at skrive den her også (jo mindre du insisterer). Essensen er, at det er en rigtig god måde at få saftigt, nybagt brød på bordet lige fra morgenstunden.

I dag stod den på:
  • Stegte rødbeder med creme fraiche (med krydderurter i) og citron til
  • Kikærtesalat
  • Syltede, grønne tomater efter samme princip som tidligere - blot er der her tilsat ingefær og frisk gurkemeje


Rødbederne smager rigtig godt:
  • Kog hele rødbeder med skindet på ca. 30 minutter
  • Hæld vandet fra, hæld koldt vand over, og smut skindet af
  • Skæres i 1 cm tykke skiver på langs
  • Vendes i æg og dernæst polenta, som er krydret efter behag
  • Steges i olie, indtil sprøde
  • Gider man besværet ved at stege hele skiver feta (paneret på samme måde), nu hvor panden er i gang, er der ingen ende på jublen ved bordet ;0)
Jeg har været ved at bage nogle brød til madpakken - nogle, som gerne skulle være en blanding af en müslibar og så et brød, som kan bruges ved eftermiddagstid, hvor energien er lav.



De blev gode; bløde men faste nok til at holde formen. Opskriften kommer næste gang jeg bager dem; jeg vil lige være helt sikker på, hvordan jeg gjorde og hvor lang tid de skulle have i ovnen.

Opskriften findes HER

Rigtig god weekend :)

4 kommentarer:

  1. Din ret med rødbeder ser utrolig appetitvækkende ud - det skal jeg helt sikkert prøve:-)

    SvarSlet
  2. Tak tak :) Husk at servere syrlig creme fraiche og citron til...det kan rødbeder godt lide :)

    SvarSlet
  3. Kan jeg finde opskriften på de frugtbrød nogen steder, de ser så lækre ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa. De brød havde jeg glemt alt om - indtil jeg så din hilsen!
      Jeg har min opskrift liggende, men vil lige bage dem her i weekenden for at være sikker på at mål og anvisninger holder. Jeg sender opskriften i et nyt indlæg søndag :)

      Slet