mandag den 5. september 2011

4.9 Det bliver i familien.

Min lillebror har gravet et hul.
Et stort ét. Bare sådan mest fordi, at man aldrig helt kan vide sig sikker på, om man skulle få brug for sådan et hul. Sidst jeg var hjemme, stod der en havestol dernede. Blandt andet.


Det smitter.....Der er noget terapeutisk over at slå sig på spaden og give pokker i vold - op med jorden over venstre skulder, og sådan noget. Køkkenhjælper nr 1 (nu raskmeldt og frisk som en havørn) var straks med på ideen og ilede til med sin lille, blå spand. Sådan en spand er nemlig et godt transithotel for regnorme, som siden kan slå deres folder i komposten! Vi lader den lige stå et øjeblik, mens du kan se et passende billede fra køkkenbordet. Det er jo det, det handler om! Oksekøds-deller med masser af urter og ris med parmesan, frisk majs, selleri og fennikel.
Tilbage til hullet:
NÆÆÆH!!! ER DET ET BÅLSTED??
Nemlig. Jeg er ved at lave et bålsted (ikke færdigt endnu). Efteråret nærmer sig (er her. Nærmest) så tanken om en kold eftermiddag med snotnæser bliver helt magisk med et bål i skumringen, hvori der er lagt bagekartofler.

Så kom det alligevel til at handle om mad. Selvfølgelig.

6 kommentarer:

 1. Fantastisk! B har lige gået og fantaseret om nøjagtig sådan et bålsted hvor det er i sten :-) Det kommer I til at nyde :-) Kram

  SvarSlet
 2. Ja, det er nemlig fantastisk. Har kigget ud på den lille hulning en million gange allerede...bare fordi det var sjovt at lave, og fordi jeg regner med at vi får mange gode stunder omkring det.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det dog flot ud med stensætningen.

  Mon ikke jeg bør skifte en evt. værtindebuket ud med en armfuld brænde og nogle forvoksede kartofler, næste gang jeg drager mod øst?

  SvarSlet
 4. JO!!!!! Det vil være en rigtig god idé :)

  SvarSlet
 5. Ejjj hvor skønt! Nina du skriver simpelthen så levende, jeg garanterer dig for at Viktor ville ha´ elsket, at hjælpe dig og køkkenhjælper nr 1 med at passe på alle de opgravede regnorme. Måske endda holde dem varme i en lille hånd, til de næsten smelter sammen :-) Vi ser frem til bålmad, næste gang vi kommer på besøg. Elsker simpelthen bål, og vil også ha en bålplads nu!!Sender mange tanker til den store bålplads vi havde i Dybdal!

  SvarSlet
 6. Hørt!!! Både omtalte bålplads OG Viktor havde jeg rent faktisk i tankerne, mens jeg lavede bålstedet. To sjæle...

  SvarSlet