Det ligger lige for at række armen ud, nuppe et æble eller to, og så ellers inddrage dem i projektet:
- Man laver en lettere fed gærdej med de mælkeprodukter ens ko nu en gang har stillet til rådighed (eller hvad køleskabet formår), lidt sukker i dejen, lidt blødt smør og så ellers holde sig for øje, at dejen endelig ikke må være for tør og mættet med mel. Hellere en lidt klistret dej.
- Sættes på køl natten over
- Næste morgen rulles dejen ud ligesom man ville gøre med pølsehorn
- Læg tynde skiver æble, marcipan og smør på den brede ende og drys med en anelse vaniljesukker
- Rulles sammen og hæver, indtil de er bævrende og luftige.
- Pensles forsigtigt med evt. en blanding af kold kaffe og tykmælk.
- Bages til de er færdige, hehe.
Så var der noget med en salat til aftensmaden, hentet ude i haven:
- Rødbede, æbler, brombær. Dette var salatens skelet.
- Fint revet peberrod, parmesan og citronskal blev blandet med citronsaft, olie, en anelse pæresirup samt fint hakkede kapers og timian
Nu hvor jeg skriver det, kan jeg godt se, at det lyder lidt besynderligt... Men det smagte altså godt!
Sidst:
Pæresæsonen er over os!
Hvorfor der skulle gå 2 sæsoner før det gamle pæretræ endelig indså, at det godt kunne give sig til at producere anstændige pærer, vides ikke. Men pærer - dét er der altså. Ovenstående fra venstre: pæresirup med vanilje, pæresaft og syltede pærer. Var der nogen, der sagde pæretærte????
Ingen kommentarer:
Send en kommentar