Kunst og Køkkentøj er et besøg værd, hvis man er til den lidt mere nørdede ende af køkkenskalaen. Jeg har taget et nærbillede af kogebogen, du kan se på billedet: Tartine Bakery.
Jeg er gået igang med at læse i den; teknisk er den i klasse med Dan Lepards "a handmade loaf", men denne går mere i dybden med teknikkerne, hvilket jeg glæder mig meget til at udforske.
Forfatteren Chad Robertson går for at være én af verdens bedste bagere med bopæl i San Francisco.
En skønne dag tager jeg dertil for at se nærmere. En skønne, skønne dag...
Morgengrøden var god og bastant. Jeg er ved at koge pæresaft, og vil koge noget af den ind til en sirup, som bl.a kan hældes ovenpå grøden i den kommende tid.
Spelt- og havregrød
En passende mængde for én superhelt, eller to personer, der spiser noget ved siden af.
Ingredienser:
1 dl. perlespelt (urtekram)
3 dl. vand
1 dl. letmælk
1 dl. fint valsede havregryn
1/4 tsk. salt
Fremgangsmåde:
- Spelt kommes i en gryde, inden du går i seng aftenen forinden, du vil spise grøden
- Hæld 3 dl. kogende vand henover, og læg låg på. Lad stå til næste morgen
- Kog op, tilsæt havregryn, salt og mælk, og kog indtil grøden tykner. Dette tager ca. 15 minutter.
- Tilsæt evt. et revet æble, eller pære til grøden, mens den koger.
- Spises med din favorit-topping; tørrede eller friske frugter, nødder, sirup, mælk, etc.
Har du kun købt for 6.95! så tror jeg du har været derinde flere gange efter hinanden. men man kan heller ikke gå derind uden at komme ud med noget:)
SvarSletHehe, jeg havde godt nok overvejet, om der ville komme en kommentar, når jeg nu havde formuleret det sådan!!! :) Skal vi ikke bare sige, at jeg købte for GODT OG VEL 6.95 den dag... Man skaber sig jo et behov fra tid til anden, når det drejer sig om køkkenredskaber (og kogebøger ikke mindst!)
SvarSlet