Mandler!
Jeg ved, at man kan købe mandelsmør (i dyre domme), og tænkte at jeg ville give det et forsøg.
Jeg ristede dem let i ovnen, puttede dem op i food processoren, og stillede mig derefter an for at følge udviklingen...
Man får faktisk noget, der minder fuldstændigt om peanut butter - og som altså er mandelsmør i dette tilfælde. Ret tørt som sådan noget er, men fordi mandlerne er ristede, bliver smagen af nødder fyldig og udmunder i et produkt med en intens smag.
Det er rigtigt godt på et ristet stykke brød med friske skiver af pære eller æble ovenpå - og tilsætter du mandelolie, får du et mere blødt og cremet resultat. Måske skal man også bare blende videre i det uendelige, indtil mandlerne slipper endnu mere olie af sig selv. Det vides ikke...
Ovenstående billede er pærer, jeg har skåret i tern og dernæst frosset.
Efter at have konsulteret Tørsleffs Husmoderservice (skal helst udtales med let skinger Kirsten Hüttemeiersk stemmeføring); Den Grønne Syltebog - med nedslående resultat, fordi man kun blev vejledt i at fryse pærer og lignende i en sukkerlage, har jeg taget chancen og fryser dem i små stykker - passende til at bruge til en smoothie eller simpelthen som et lille stykke is at gufle på.
Pærer bliver nemlig, ligesom banan, forbavsende søde, når de fryses - det kan jeg hermed dokumenter, idet jeg frøs dem i eftermiddags...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar