Mod den salte havgus, vindmøllerne og så lige min mor. Vores smagsløg følges (næsten) ad, og jeg kunne derfor roligt servere denne aftensmad for hende:
Tomat tarte tatin (det vil altså sige omvendt tomattærte, hvor tomatskiverne er karameliseret dels i egen saft, dels god balsamico)
Salat med Beluga- og Puy-linser, ristet pølse og æbler
Ingredienser:
75 g god (gerne lidt fed) spegepølse - gerne med valnødder eller hasselnødder, skåret i tern
50 g Belugalinser
50 g De Puy-linser
1½ dl. hvidvin og vand
2 syrlige, røde æbler med megen saft og struktur, skåret i tern
masser, masser af persille, fint hakket
1 Salatløg
3 skorzonerrødder, skrællede og skåret i skrå, aflange stykker
Citronsaft, smør og salt til skorzonerrødderne
Fremgangsmåde:
- Steg spegepølsen, indtil den er gylden og fedtet er smeltet fra
- Tag stykkerne op og sæt dem til side
- Svits de to slags linser ganske kort i det smeltede fedt fra spegepølsen, inden du tilsætter væsken
- Kog, indtil linserne er møre - ca. 20 minutter - og hæld den resterende væske fra. Lad køle af
- I mellemtiden klargøres løg, æbler og persille (se under "Ingredienser") samt skorzonerrødderne:
- Smelt lidt smør på en pande og svits skorzonerrødderne deri et par minutter. Tilsæt citronsaft og salt, og lad det karamellisere rødderne let.
- Alt samles og anrettes på et fad
- Dryp en god olie-eddikedressing henover med sennep....den kommer, når jeg har lokket den ud af min mor; det var hende, der stod for den i aften.
- og små portionsanrettede dessert-kager, som tog udgangspunkt i en brunsviger:
Princippet med den bløde kagebund, der møder et sukret fyld, blev til denne frit oversatte udgave:
- Kagebund som en klassisk brunsviger, puttet i silicone-muffinforme
- Den føromtalte "æble curd" ovenpå som det sukrede fyld
- Til sidst skrællede, friske pærestykker på toppen.
- Bagt ved 200 grader, indtil de var gyldne; ca. 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar