Det er på tide at få en kogebog på banen; denne gang en engelsk kogebog fra 2007 med rødderne solidt plantet i den spanske og marrokanske madtradition.
Den er værd at tage fat i, fordi den placerer sig i sin egen, lille klasse, i sin tilgang til retternes opståen og forudsætningerne for deres tilblivelse.
I det, der virker som usle kolonihaver i East End ved London, frembringes smukke og appetitvækkende retter. Fotograferet med en autenticitet, der fremhæver skønheden og stoltheden i såvel de slidte omgivelser som de beboere, som befinder sig der. Alt dette får retterne til at fremstå upyntede og meget indbydende, omend naturligvis anrettede til ære for en kameralinse...
Jeg vil dog sige, at man skal have lyst til at arbejde med krydderurter og krydderier for at have fornøjelse af denne kogebog.
På nuværende tidspunkt er kolonihaverne revet ned for at give plads til Olympiaden i 2012
Forfatterne Sam & Sam Clark står tillige bag kogebøgerne; "Moro: the Cookbook" og "Casa Moro", der ligeledes omhandler madlavning og indsigt i det spanske og marrokanske/nordafrikanske køkken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar