søndag den 9. juni 2013

Chokoladesnitter på tur

Nogle dage efter højtlæsningen af Vinden i Piletræerne drog vores familie selv på udflugt. En tur, der dannede rammen om min kære svigerfars fødselsdag. - en svigerfar, hvis rare væsen skaffede os alle fri entré til smukt vejr dagen igennem, hvilket må siges at være lidt af en bedrift, når udflugters skæbner i reglen synes nært forbundet med paraplyer og vandpytter... 

Bevæbnet med tæpper, kølertasker, bolde, godt selskab, klapstole, solcreme og ikke mindst: småfrikadellerrabarbersaftlækrepølsehornoggrovbollerhjemmelavetleverpostejkølighvidvin..med mere. Med mere rummer blandt andet disse chokoladesnitter:

Chokoladesnitter
-  som du naturligvis skal have opskriften på. 

Det er en opskrift, der går langt tilbage i min familie. En kage, der har vist sit værd mere end hvad går an at skrive om her. Den er gennemtestet og godkendt. 

Chokoladesnitter (lille bradepande)

Bund:
125 g smør
140 g sukker
4 æggeblommer
250 g mel iblandet lidt grahamsmel
2 tsk. bagepulver

Mørk, syrlig marmelade* 

Fremgangsmåde:
 • Ingredienserne til bunden æltes godt sammen, og trykkes ned i en smurt/beklædt bradepande
 • Herpå smøres marmeladen i et godt, jævnt lag.
 • Gå videre til fyldet (nej, bunden skal ikke forbages..)

Fyld:
4 æggehvider
350 g sukker
125 g kokosmel
3 spsk. kakao

Fremgangsmåde:
 • Hviderne piskes stive og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet
 • Bred fyldet henover kagebunden og marmeladen med forsigtige bevægelser, så marmeladen ikke tværes rundt
 • Bages på nederste rille i 35 minutter ved 200 grader.
 • Kagen egner sig til at fryse ned. 
* Du kan bruge hvilken som helst udgave af mørk, syrlig marmelade: solbær, hindbær, sveskeblomme eller blandinger hvori der indgår mørke bær og citrusfrugter. Hvis du tænker i de baner, er du på ret kurs.


Udflugter som den i dag nedfældes i en særlig bog for særlige minder. 

8 kommentarer:

 1. Tak for den opskrift, vi elsker den slags her i huset og den ser tilpas nem ud til at mor her vil forsøge sig :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ikke tro, at du kan fejle denne opskrift - det skulle da lige være at bage den for længe :)Det hører vist under det, der hedder "fejl 40" - og den slags skal man selvfølgelig heller ikke kimse af :):)
   Du har garanteret smagt den i din barndom til et eller andet arrangement - det vil jeg næsten garantere for!

   Slet
 2. Åhr, denne kage lyder skøn - den skal bages snarest mulig. Jeg bliver dig lige nødt til at høre: hvor stor er en lille bradepande?
  Vh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, den ER også skøn! Slet og ret :) Når jeg taler om en lille bradepande, tænker jeg i størrelsesordenen: 20 x 30 cm. God fornøjelse!!

   Slet
 3. Mmmh, jeg bagte denne kage til en dejlig havedag med familien i går og den smagte bare SÅ dejligt! Rigtig god opskrift. Tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille
   Tusind tak skal du have! Dejligt, at den faldt i god jord.
   Den bliver ved med at være én af mine yndlingsopskrifter selv efter 3 årtier - så ét eller andet må den have ramt rigtigt :)

   Slet
 4. tak for en dejlig opskrift. Jer har ændret lidt ved at reducere sukker mængden til 125g i bunden og 175g i kokosmassen og det gør bestemt ikke kagen ringere.Til fyld laver jeg mos af 2 skrællede æbler, der skæres i
  småstykker og og dampes møre med 2 spk vand i mikroovnen, heri rører jeg, efter afkøling ca 5 spk. hindbærmarmelade, det giver et let syrligt modspil til den søde kage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret i, at sukkermængden er massiv. Det er en gammel opskrift, som kommer fra den tid, hvor bradepandekagerne regerede over det danske land, og hvor sukkermængderne var tårnhøje. Jeg vil glæde mig til at gøre dig nummeret efter. Kh Nina

   Slet