lørdag den 17. maj 2014

Alvorligt velsmagende grove kiks med chokolade

Nej. Dette billede ligner umiddelbart intet, der vedrører grove chokoladekiks - og alligevel er det her, vi starter. 

Jeg tog dette billede i morges. Lige udenfor døren havde jeg set mit snit til at slå to gamle havestole op, liste John Seymours gamle bog "Håndbog i selvforsyning" med ud og så ellers nyde årets første, varme morgensolstråler...imens kiksene bagte i ovnen. Stille, stille. Nyde nyde. 

Nu er klokken halv ti. Jeg er nogle nybagte rundstykker, et krus kaffe og 3 store kiks rigere. Det bliver til nogle flere kiks, inden dagen er omme, for det er en rigtig god opskrift, der er kommet frem her.

Ingredienser
100 g rugmel
75 g hvedemel
50 g knust boghvede eller knækkede hvedekerner
60 g mørk chokolade, fint hakket
50 g bløde dadler, vægt uden stenene
50 g smør, saltet
1 dl. mælk
½ tsk. natron
1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  • Kom samtlige ingredienser op i en skål og ælt det hele godt sammen (dadlerne vil her gå i opløsning og blande sig grundigt med de andre ingredienser). Regn med, at dejen er lidt klistret.
  • Tril dejen til kugler, sæt dem på to plader og tryk dejen flad. Du kan også rulle dejen ud, og stikke små kiks ud med en fin kageform. Drys med rugmel, hvis du ruller dejen ud, ellers vil den klistre til bordet.
  • Bages ved 190 grader i 11 minutter.
  • Fragtes over på en bagerist og sættes i den slukkede ovn med et viskestykke i klemme i ovnlågen, så de bliver helt sprøde.
Grove chokoladekiks
Om lidt cykler ungerne og jeg ud for at indsamle årets forbrug af hvidtjørn. Den blomstrer lige nu, og såvel blade som blomster kan tørres og drikkes som te alene eller blandet sammen med andre krydderurter. 

God lørdag!!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar