lørdag den 7. juni 2014

Rosensukker med hyldeblomst


Nu blomstrer hylden. Jeg tror de fleste har et helt specielt forhold til netop denne busk, fordi det uværgelig er yndigt at kunne spise blomsterne. Bærrene der følger efter sætter sig i en mere jævn kategori - men blomsterne! I virkeligheden er det lidt pjattet, fordi der findes utallige blomster der kan spises med velbehag. Hylden er og bliver bare vores darling. 

Jeg har i dag lavet et kryddersukker med rosenblade og blomsterne fra hyldeskærmene. Tanken er, at det da må være absurd lækkert drysset ovenpå pandekager med is? Måske mellem lagene på en lagkage eller måske nogle fnuglette vandbakkelser med kold creme?? Jeg ved det som sagt ikke - men jeg har tænkt mig at finde ud af det!

Du kan følge trop:

Ingredienser:
1½ dl. hvidt sukker 
blomster fra 3 skærme hyld
2 damehåndfulde rosenblade

Fremgangsmåde:

 • Alt blendes sammen i en blender og bredes ud på en bageplade. 
 • Sættes i solen i dagtimerne og vendes jævnligt - om natten står det ved stuetemperatur. 

Tanken er også, at man på denne måde ikke kan komme afsted med at bruge så meget sukker som ellers, fordi det ganske simpelt smager af mere. 

Under alle omstændigheder har vi med et "Fortsættelse følger-indlæg" at gøre...

2 kommentarer:

 1. Uhh dét må jeg prøve!

  Man risikerer ikke at de ikke tørrer op, vel?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Både ja og nej. Hvis du selv laver et kryddersukker, hvor der er en høj procentandel af friske urter/blomster, kan sukkeret i princippet have svært ved at tørre, hvis ikke du gør noget for det. Det kan dog sagtens lade sig gøre; du skal blot vende det flere gange undervejs i tørringsprocessen og evt. kombinere solen med ovnen på laveste temperatur/varmluft. Held og lykke :)
   Vh Nina

   Slet