Her til aften kombinerede jeg et andebryst med et par håndfulde solbær og nyslynget honning. Det var mageløst. And er ikke nødvendigvis synonym med jul og vinterretter, men kan så afgjort stå mål med en lun sommeraften!
Til 2 personer
Ingredienser:
1 andebryst
Et lille skvæt oliven- eller rapsolie
2 damehåndfulde solbær (frosne kan også bruges, men så skal der bruges lidt mere honning)
2 spsk. honning
4 spsk. æblecidereddike
3 stængler timian, vaskede og ribbede
1 bananskalotteløg
en anelse salt og groft kværnet peber
Fremgangsmåde:
- Sæt ovnen på 200 grader
- Varm en pande godt op
- Dup andebrystet tørt, og skær ridser i skindet. Drys med salt og peber
- Når panden er meget varm tilsættes olie, og i samme sekund lægges andebrystet på med skindsiden nedad
- Lad det brune godt ca. 3 minutter, før brystet vendes rundt
- Kom de øvrige ingredienser op i panden, og lad bærrene få et hurtigt opkog, inden der skrues ned til middel varme.
- Vend atter brystet med fedtsiden nedad. Lad det hele snurre i 5 minutter, til solbærrene koger lidt ud. Tag andebrystet op og sæt det i ovnen med skindsiden opad. Alt afhængig af ovn og kapacitet skal du satse på at give det ca. 15 minutter.
- I mellemtiden snurrer solbærrene sagte, mens smagen får lov til at folde sig ud.
- Smag solbærrene til og juster eventuelt med eddike og honning
- En rustik salat og nogle anstændige kartofler er det, der skal til for at tingene går op i en højere enhed. Spis!
Solbærglaseret andebryst |
Det lyder ualmindeligt lækkert. Generelt laver du al al for lidt mad til mig og mine unger - det var et opråb :-) Knus fra Majse
SvarSletNoteret..
SletTaget til efterretning...
Der arbejdes på sagen...!