Du kan nærved og næsten få denne smukke, dybt røde julesnaps klar til juledagene.
Den bliver naturligvis kun bedre og bedre af at trække, men smagen kommer forbavsende hurtigt, så faktisk er der ingen undskyldning for IKKE at kaste sig ud projektet lige her og nu...
Dette er ikke en klistret, sukkersød kan-de-li'-køer-udgave, men en rensende, stærk drik, der nok kan sætte gang i den indre varme.
Ingredienser:
70 cl vodka eller smagsneutral snaps
200 g friske tranebær
Skallen af 1 citron
2 stk stjerneanis (hele)
5 sorte peberkorn (hele)
5 sorte peberkorn (hele)
Lidt tid
Fremgangsmåde:
- Vask tranebærrene og prik dem med en kødnål el. lign. Kom dem op i en smuk beholder sammen med den vaskede citronskal og de to hele stjerneanis
- Vent. Trask lidt rundt om glasset, der stille og roligt er ved at skifte farve fra bleg til dyb rød.
- Når 3. dagen indtræffer, bør du føle dig forpligtet til at smage på snapsen. Det er nemlig på nuværende tidspunkt, at de to stjerneanis godt kan være på vej til at stjæle billedet - og det er ikke hensigten. Hvis du deler denne oplevelse, fisker du dem roligt (ingen panik) op af glasset, og lader snapsen trække lidt længere.
- Vent lidt længere. Føl dig atter forpligtet til at smage, ja denne del af processen er rent faktisk uundværlig, lige indtil den dag, hvor snapsen er klar.
- Hvornår er snapsen klar??
- Det er den, når smagen folder sig ud i munden og efterlader dine smagsløg tilfredse og glade.
- Tranebærrene kan du med fordel proppe i en mørk chokoladekage på et eller andet tidspunkt i januar, når du ikke orker at høre på flere nytårsfortsæts-fanatiske mennesker med hang til aflad og askese. Nemlig.
UHM. Det er vist noget, som passer lige til mine smagsløg.
SvarSletDet skal prøves engang.
Mor
måske man skulle slæbe glasset med sig til jul.... :)
SletHej Nina :-) Det lyder som en snaps, man MÅ prøve.
SvarSletKærlig krammer fra faster Grete
Jeg syntes også, at den er god! Jeg vil snart si min og lade den stå til næste jul - og så vurdere smagen igen..
SletKh Nina