onsdag den 29. juni 2016

Friterede valnødder og rosmarin på sprød salat

Det er sommer. Hedebølge er der i skrivende stund ingen af, men en overvældende trang til at spise friske, sprøde og ikke alt for tunge sager rumsterer i baghovedet og påkalder sig opmærksomhed.

Det bliver med andre ord til ret mange salater og grønt i adskillige afskygninger, når arbejdsdagen er omme, og tempoet drosles ned.

Hvis lysten til udelukkende at skovle en skål salat ned skal være realistisk, opstår der automatisk et behov for at tilsætte nogle komponenter, som skaber balance og giver en fedme og dybde, som helt rå grøntsager kan have svært ved at levere i sig selv.

Ristede, næsten friterede valnødder og rosmarinkviste er et excellent eksempel herpå.
De kan serveres til de fleste salater, men vælg gerne nogle komponenter heri som har en vis tyngde og et godt bid - som eksempelvis pærer og groft skåret kål.

Ingredienser
100 g valnødder
1,5 dl. olivenolie
1/4 dl. rødvin
1 spsk. farin
3 kviste rosmarin, ribbet
et nip havsalt

Fremgangsmåde:

  • Kom samtlige ingredienser op i en pande og tænd for middelhøj varme.
  • Rør stille og roligt rundt, mens valnødderne og rosmarinen stille og roligt begynder at syde og simre. På grund af farinen er det en god idé at bruge en paletkniv, så det karamelliserede sukker ikke brænder på.
  • Når rosmarinen er helt sprød og valnødderne har ændret en anelse farve og nu ser lidt mere brune og sprøde ud, tages panden fra varmen og afkøles
  • Kan bruges med det samme valnødderne og rosmarinen ikke længere er så varm, at den vil brænde de øvrige salatingredienser af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar