onsdag den 31. august 2016

Surbær i slowjuiceren - og hvad tørstoffet fra bærrene kan bruges til bagefter

Her midt i overfloden af modne bær, grøntsager og frugter har min mor anskaffet sig en slowjuicer.


Halet indenom, smidt sig i overhalingsbanen og efterladt mig tilbage i inderste vognbane med mit noget ældre hakkebræt af en almindelig juicer, der sprøjter saft ud uden sans for næring, karma, mindfullness og vitaminer.

Heldigvis er det også hende der har den store have og dermed også den største legeplads for dette misundelsesværdige apparat. Børnene og jeg besøgte hende den anden dag, hvor hun viste maskinen frem. Under begejstrede hyl løb de begge ud i haven og kastede sig over alt fra gulerodstoppe, surbær, rødbeder og persille, som min mor rensede og gjorde klar.

Så startede magien.

To børn så henførte på dette monstrum af et apparat, der sindigt tyggede sig igennem de mest ufattelige ting. Flaske på flaske blev fyldt med væske i de mest farvestrålende nuancer, og højdepunktet blev næste morgen, hvor vi smagte løs.

De fleste rester smed vi ikke ud, men tænkte dem ind i nye sammenhænge:
Gulerødderne røg i bolledejen og surbærrene blev blandet med en anelse sukker og tørret i ovnen.

Hjemmebagt rugbrød, peanutbutter, lynghonning, tørrede og friske surbær

Vi nåede ikke til at bruge de øvrige ting, men følgende er oplagt at gøre:
Persillekvas: i tærtedej, pastasauce, pandekagedej, sauteret på en pande med andre grøntsager, i en opbagt lys sauce, ovenpå fisk sammen med rasp og smør - og 1048 andre gode ting.
Rødbede: Vegetarfrikadeller, hummus, suppe og brød
Ingefær: urtete, ginger ale og thaisupper (i en gazepose) 
Æble: Pandekagedej, bolledej og kager, vafler eller tørret i ovnen som crunch til morgenmaden og havregrynene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar