Bankekød |
Bankekød er en af de mest søndagsegnede retter, man overhovedet kan forestille sig. Serveret med smørblød kartoffelmos og syltede løg/rødbeder er det svært at ønske sig mere.
..Det skulle da lige være en dessert til sidst!
Opskriften kommer her:
5-600 g oksetykkam eller -bov
hvedemel, salt og peber
2 x 10 g smør
2 store løg, i tynde både
1 fed hvidløg, fint hakket
2 laurbær, gerne friske
5 hele peberkorn
2 hele enebær
et par stængler frisk timian
3 dl. rødvin
Ca ½ l vand
Tilbehør: kartoffelmos og syltede rødbeder
Fremgangsmåde:
- Skær kødet i ½ cm tykke skiver og bank det let på begge sider med en kødhammer
- Vend stykkerne i mel- salt-og peberblandingen, og svits dem ved høj varme i halvdelen af smørret i en stegegryde.
- Tag kødet op og sæt til side
- Svits løg og hvidløg i den resterende del af smørret i gryden, og tilsæt dernæst krydderier og rødvin. Lad det koge op, og tilsæt dernæst kødet til blandingen sammen med vandet. Du skal have præcis så meget væske i gryden, at kødet lige akkurat er dækket.
- Smæk låg på og lad gryden snurre i ca. 1½ time, eller til kødet er smeltende mørt.
- Smag sovsen til med hhv. salt, peber og evt. lidt eddike fra lagen med de syltede løg eller en sjat rødvin, hvis ikke du i ren søndagsekstase og for lang ventetid har klaret at reducere flaskens indhold på egen hånd...
- Når sovsen smager tilfredsstillende, kigger du på konsistensen: er den for tynd? I så fald sier du kødet fra, og reducerer sovsen til en passende tykkelse, hvorefter du kommer kødet retur i gryden igen.
Hav dampende varm kartoffelmos og de syltede rødbeder klar!
Note: retten er sart lyserød! Det skyldes, at jeg smagte sovsen til med noget af lagen fra de syltede løg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar