søndag den 12. juni 2011

12.6 Dagens kogebog


Lidt nyt må der til. Nu hvor jeg er i gang med at knipse løs, kan vi lige så godt slå et smut forbi reolen med kogebøger og se, hvad der står. Én hver dag, siger reglen. Så må vi se, hvor mange dage jeg har kogebøger til...
Man er blevet opdraget til at være rar ved den nye pige eller dreng i klassen. Det er lidt på samme måde med kogebøger; dem skal man også være rare ved. Og det er de fleste danskere ikke! Det er nemlig lidt af et paradoks at vi danskere køber kogebøger som besatte - mens statistikkerne sladrer om, at vi ikke formår at få dem med os ud i køkkenet.
Det er lidt ærgeligt, når man ikke behøver en doktorgrad for at vide, at der altid gemmer sig mindst et par gode opskrifter i hver kogebog. 

Dagens kogebog "A SALUTE TO AMERICAN COOKING" fra 1968 er nyeste bog til samlingen (der har vi det med at være rare igen), og omhandler opskrifter fra hele Amerika. Bogen rummer (og det er måske oprigtigt overraskende for nogle) interessante og spændende opskrifter fra en tid, hvor maden i højere grad blev lavet fra bunden med råvarer fra nærområdet. Amerikanernes gastronomiske referencer er anderledes forgrenede, og det kommer der en helt særlig type mad ud af.

Opskriften i dag er fra The Middle West og - som det så oftest ender - en ændret udgave end den fra bogen. Jeg skulle have haft 1 kg. spinat. Er der nogen, der overhovedet kan forestille sig, hvor meget spinat det er?!!! Jeg havde plyndret bedet og fyldt en balje - der var sølle 375 gram. Så jeg ændrede lidt på mængderne, men holdt mig ellers på den smalle sti:

Frisk spinat, knap 400 gram
2 store løg, grove stykker
200 g bacon, skåret i tern
peber
2 tsk. farin
3 tsk. hvidvinseddike
½ tsk. non-oxal

  • Rist bacon på en pande. Hæld fedtet fra løbende.
  • Tag kødet af panden, når det er knasende og mørkt ristet. Sæt til side
  • Svits løgene i den sidste smule baconfedt, og tilsæt farin, peber og eddike.
  • Tilsæt spinat, non-oxal og rør, indtil spinaten falder sammen og blander sig med de øvrige ingredienser.
  • Tilsæt bacon og smag til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar