Er man en gnier, kan det godt betale sig at lave sin egen mysli. Det kan det også, hvis man selv vil bestemme, hvad man har lyst til at putte i munden.
Denne mysli er ikke særlig frelst - den udgave skal vi nok vende tilbage til. Senere.
Det er med mysli som det er med spidskål; én opskrift og udgave er simpelthen ikke nok, så denne udgave får blot lov til at være den første.
I dag skal det handle om en sød, sprød og knasende müsli.
Den indgår i Den Forkromede Mysliblanding, som går ud på at blande almindelige valsede havregryn, denne mysli, tørrede frugter, grove flager (såsom spelt, quinoa, m.m) i en dåse af passende størrelse.
Så lukker man låget forsvarligt i og tager fat om dåsen med begge hænder. Ryster det hele godt og grundigt sammen - og så er lykken i én eller anden forstand gjort.
Ingredienser
- 600 g finvalsede havregryn (eller en skønsom blanding af forskellige gryn - hovedparten er blot nød til at være de finvalsede gryn, hvis du er på jagt efter en mysli med knasende klumper i.)
- 2½ dl. æblemost
- 1½ dl. olie (jeg bruger normalt lige dele koldpresset rapsolie og en mere smagsneutral olie)
- En knivspids fint salt
- 2 dl rørsukker
- Et drys vanillepulver
Fremgangsmåde:
- Alt blandes godt i en skål og fordeles i et jævnt lag på en bageplade. B
- Bagetid CA. 1 time ved 140 grader varmluft. Dette kan variere meget. Hovedreglen er, at man flere gange undervejs vender myslien og slår de største klumper fra hinanden.
- Myslien må ikke være blød, men sprød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar