tirsdag den 7. juni 2011

7.6 Basisopskrift på mysli


Er man en gnier, kan det godt betale sig at lave sin egen mysli. Det kan det også, hvis man selv vil bestemme, hvad man har lyst til at putte i munden.
Denne mysli er ikke særlig frelst - den udgave skal vi nok vende tilbage til. Senere.
Det er med mysli som det er med spidskål; én opskrift og udgave er simpelthen ikke nok, så denne udgave får blot lov til at være den første.

I dag skal det handle om en sød, sprød og knasende müsli.
Den indgår i Den Forkromede Mysliblanding, som går ud på at blande almindelige valsede havregryn, denne mysli, tørrede frugter, grove flager (såsom spelt, quinoa, m.m) i en dåse af passende størrelse. 
Så lukker man låget forsvarligt i og tager fat om dåsen med begge hænder. Ryster det hele godt og grundigt sammen - og så er lykken i én eller anden forstand gjort.

Ingredienser
  • 600 g finvalsede havregryn (eller en skønsom blanding af forskellige gryn - hovedparten er blot nød til at være de finvalsede gryn, hvis du er på jagt efter en mysli med knasende klumper i.)
  • 2½ dl. æblemost
  • 1½ dl. olie (jeg bruger normalt lige dele koldpresset rapsolie og en mere smagsneutral olie)
  • En knivspids fint salt
  • 2 dl rørsukker
  • Et drys vanillepulver 

Fremgangsmåde:
  • Alt blandes godt i en skål og fordeles i et jævnt lag på en bageplade. B
  • Bagetid CA. 1 time ved 140 grader varmluft. Dette kan variere meget. Hovedreglen er, at man flere gange undervejs vender myslien og slår de største klumper fra hinanden.
  • Myslien må ikke være blød, men sprød



Ingen kommentarer:

Send en kommentar