torsdag den 16. juni 2011

16.6 Man skal ikke gøre noget halvt..

Jeg skal gerne være den første til at indrømme det: Jeg har ikke set ret meget andet end indersiden af mit forklæde i dag.
Den ene ting tog simpelthen den anden, og så endte det med 1) Et ganske pænt lag rod ikke bare på køkkenbordet, men i hele køkkenet generelt. 2) En forfærdelig masse ting, som alle var rare at lave derude. Så længe de ting går hånd i hånd, kan jeg godt leve med undtagelsestilstand i aller værste kategori.Småkagerne er en krakeleret variant af den nye landeplage "macarons" som er enhver cupcakes mareridt; de forventes nemlig snart at blive halet indenom af denne nye, søde sag. Worst case for en cupcake er med andre ord, at alle snart vil have glemt dens farvede frosting, (ofte ovenpå en lidt kedelig sandkage i en muffinform) med lidt sukkerstads balancerende på toppen som pynten på Misse Møghes slør.
Nå, det var småkagerne, vi kom fra, og opskriften skal du ikke snydes for:

ca. 25 stk.
Ingredienser:
75 g mørk chokolade, smeltet
2 æggehvider
200 g hvidt sukker
125 g malede mandler (med skallen)
1 spsk. stærk kaffe
1 strøget spsk. instant kaffe (granulatet)

Fremgangsmåde:
 • Pisk æggehviderne stive
 • Tilsæt sukker og pisk, indtil det er en stiv marengsmasse - efter 3-4 minutter ved højeste hastighed på elpiskeren
 • Vend mandler, de to slags kaffe og den smeltede chokolade i - og nu bestemmer du selv, hvor marmoreret du vil have dine kager. Det er en smagssag; jeg foretrækker at det hele er blandet næsten helt sammen.
 • Lægges på plade med to skeer - de flyder ud, så hav god afstand
 • Bages ved 160 grader i ca. 25 minutter. Mindre, hvis du godt kan lide, at de er lidt bløde og seje at tygge i.
Rygterne vil vide, at det smager vildt godt, når man knuser dem let og blander det i vanilleis...


Pølsehorn - var man måske i tvivl...?

Frugtbrød- og ja, her var man måske i tvivl!

Rug- og grovbrød

Små gedeoste med persille - inden bagning

- og efter bagningen
Skovjordbær og rabarber (sidstnævnte fra vores rare nabo) endte med at indgå i lykkeligt kompaniskab under fællesbetegnelsen "rabarber-jordbærgrød"...naturligvis med mælk og fløde som dessert.


3 kommentarer:

 1. Tænderne løber bogstavelig talt i vand efter et blik ned over din blog i dag :-)
  Er slemt nysgerrig efter opskriften på frugtbrødet?

  SvarSlet
 2. De er bare gode, de macarons. Har lige bagt dem, og vi har lyst til at prøvesmage flere, men må ikke. Skal gemmes til i morgen. Hilsen Merete

  SvarSlet
 3. Karen Iben: det er svært at komme med en præcis opskrift på frugtbrødene, da det hele var sådan lidt ad hoc. Men grundprincippet var således: En grovbolledej med revne gulerødder, en masse forskelligt tørret frugt, græskarkerner, solsikkekerner og hakket, mørkt chokolade..Din quinoadej skal måske udsættes for et forsøg? :0)

  Merete: jep, de er nemlig et hit. Men de bør faktisk ikke kaldes macarons, da denne type kager skal være helt uden krakeleringer..Men gode, uanset navn, dét er de!

  SvarSlet