tirsdag den 21. juni 2011

21.6 Guldkornssmåkager - og en mad med skovjordbær

Smukkere bliver det næsten ikke.
Ristet brød, god honning, cashewnødder og mængder af enten skov- eller almindelige jordbær.


Den "originale" mad stammer fra min mormor og morfar, som tidligere havde bier og selv slyngede deres honning: på et lyst stykke franskbrød, smurt med smør og derefter lys honning, blev skiver af nye jordbær fra haven sirligt lagt på toppen, indtil brødet var fuldkomment dækket.
Cashewnødderne er blot for at give lidt bid og lidt mere mæthed - begge udgaver er lige gode.





Guldkornssmåkager.... har man hørt mage?! Ja, det har man.
Jeg syntes i grunden, at det er ganske passende; guldkorn hører vist mere til i kageafdelingen end hos de såkaldte morgenmadsprodukter, hvis ret skal være ret.

Småkagerne er sprøde, så de nærmest springer inde i munden, når man tager en bid. Søde og med noter af karamel grundet smørret. De kan med andre ord kun anbefales..

Guldkornssmåkager

Ingredienser:
125 g smør
150 g sukker
100 g mel
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
2 kopper guldkorn - det kommer sig ikke så nøje, hvor stor den kop er..


Fremgangsmåde:
  • Smør og sukker røres godt
  • Ægget tilsættes, der røres atter
  • Mel, bagepulver og vanille røres i
  • Slutteligt vendes guldkornene i og alt blandes godt.
  • Sættes på plader med rigtig god afstand; de flyder helt ud
  • Bages ved 200 grader indtil de er mørkt gyldne i kanterne og let gyldne i midten - ca. 8 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar