mandag den 13. juni 2011

13.6 En lykkelig spætte..

Det den (eller de, for der var flere) have været. Og hvorfor nu det? Jo, for det var én af de aftener, hvor alt simpelthen gik op i en højere enhed.
Ungerne og jeg var draget vestpå for at opsøge den salte brise og de åbne vidder hos min mor - børn skal hærdes; møde natur som rummer andet og mere end blot havesnegle og duerne, der kurrer som var de betalt for det. Høns og havetraktorer gør et stærkt indtryk, skal jeg hilse at sige.  

Min mor forslog fisk til aftensmaden, og jeg kom i tanke om en opskrift på noget fisk jeg havde set, som vi blot rettede til efter vores ingredienser.
Se lidt på billederne, og lad dig overtale til at prøve denne ret:



Selve fisken:

  • Fiskefilet af rødspætte
  • Bacon eller lufttørret skinke
  • Smuldret, ikke alt for friskt brød
  • Revet skal af citron
  • Fint hakket citrontimian, dild og kruspersille
  • Friskt kværnet peber og havsalt

Bund:
  • Fint strimlet spidskål (Hurra for Brugsen i Lihme! 10 kr. for et dansk spidskål; så må man gerne hylde de lokale forretninger!)
  • Tomater, skåret i både
  • Æbler, skåret i  både
  • Kapers
  • Olivenolie
  • Lidt høvlet parmesan
  • (Tyndt skåret fennikel vil også være godt heri)

Fremgangsmåde:
  • Klargør fyldet til bunden - alt fordeles i et ildfast fad og i det forhold, som passer til ens smagsløg. Sæt fadet til side og fortsæt med fisken:
  • Bred bacon ud på bordet og fordel halvdelen af krydderurterne og citronskallen herpå.
  • Læg en fiskefilet på hver stribe bacon og gentag med krydderurter og citronskal. Tilføj brødkrumme, salt og peber.
  • Rulles godt sammen
  • Lægges oven på fyldet 
  • Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter
Spises med nye kartofler og evt. en grøn salat.


- Fisken, lige inden den rulles og lægges ovenpå urterne i fadet

Måske skal jeg lige indskyde, at alt på billedet med de grønne salater samt kartoflerne naturligvis er fra haven. Nye, helt nye kartofler smager sødt, og burde i virkeligheden stå på de nederste hylder henne ved kassen i supermarkedet sammen med slikposerne.


Den rødspætte, der ikke ville blive glad for at ende sine dage i denne ret burde skamme sig!

2 kommentarer:

  1. Et lille notabene til kartoffelopgravningen. Det var jo lidt tidligt at hive toppene op af jorden -ikke skyggen af blomster øverst.
    Men når man nu ikke kan vente, så er det jo godt, at man da bare kan plante dem igen, vande godt og så ellers lade dem stå, til der er flere kartofler klar. (Mor)

    SvarSlet
  2. Jeps, der lærte jeg en ny ting! Jeg skal dog indrømme, at jeg endnu ikke har vovet at hive planterne op her.. der skal man vist være lidt mere garvet :)

    SvarSlet