torsdag den 30. juni 2011

30.6 Ristede snack-kikærter og endnu en mandhaftig drik med gurkemeje

Aftensmaden gik i al sin enkelhed ud på at flå en mængde ting ud af køleskabet i olympisk hastighed, finde pande frem og så ellers smøge ærmerne op. Tilsætte 5 æg til sidst, og så ellers ind på bordet sammen med noget brød fra i går, lidt salat fra haven og et par gulerodsstave. Pyt i pande. Punktum.


Kikærtesnacks:
Jeg havde en pose kikærter liggende på frost, som jeg har kredset lidt om på det sidste. De fik lov til at tø op i dag, da jeg alligevel havde gang i ovnen.
De er ret lækre som en snack sammen med en øl - som en alternativ peanut. Krydderierne kan man selv få lov til at bestemme, men olie og salt skal der naturligvis på.


Fremgangsmåde:
  • Put (de kogte) kikærter i en pose, tilsæt så meget olie, som man har kalorieregnskab til, salt og så de krydderier, man er i hopla til at mærke i sin mundhule. Her er de blandet med røget paprika, spidskommen, oregano og koriander.
  • Bredes ud på en bageplade og ristes inde i ovnen ved 200 grader i knap en halv time. De skal have taget farve og et par af dem vil sikkert være for mørke.
  • Når de er kølet af, skal de være knasende. (Elendigt billede, beklager.)
Ingefær-gurkemeje- og hibiscusdrik med rørsukker
Den mandhaftige drik er i samme kategori som sidst (se en gnom med potentiale...), men denne gang suppleret med lidt rørsukker og hibiscusblomst. Altså mere sød/syrlig på een gang, som frigiver flere af smagsnuancerne hos såvel ingefæren som gurkemejen.

  • Alt kvadres i en morter - sådan bør enhver husmoder med temperament have i baghånden
  • Hæld kogende vand på og vent lidt.
  • Rør rundt og lad tingene dratte ned til bunden, før man drikker. Man kan også lade være - det kan sagtens spises
Det er sådan en drik, der kan give en pæn dame hår på brystet..

En lille indskudt bemærkning på falderebet:
Det viste sig at være en enddog særdeles dårlig idé at bage småkager i alt for god tid inden den barnedåb. Småkager forsvinder som dug for solen i dette hus. Det forstår man simpelthen ikke. Jeg bagte den aller sidste portion i dag. Igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar