Kikærtesnacks:
Jeg havde en pose kikærter liggende på frost, som jeg har kredset lidt om på det sidste. De fik lov til at tø op i dag, da jeg alligevel havde gang i ovnen.
De er ret lækre som en snack sammen med en øl - som en alternativ peanut. Krydderierne kan man selv få lov til at bestemme, men olie og salt skal der naturligvis på.
Fremgangsmåde:
- Put (de kogte) kikærter i en pose, tilsæt så meget olie, som man har kalorieregnskab til, salt og så de krydderier, man er i hopla til at mærke i sin mundhule. Her er de blandet med røget paprika, spidskommen, oregano og koriander.
- Bredes ud på en bageplade og ristes inde i ovnen ved 200 grader i knap en halv time. De skal have taget farve og et par af dem vil sikkert være for mørke.
- Når de er kølet af, skal de være knasende. (Elendigt billede, beklager.)
Den mandhaftige drik er i samme kategori som sidst (se en gnom med potentiale...), men denne gang suppleret med lidt rørsukker og hibiscusblomst. Altså mere sød/syrlig på een gang, som frigiver flere af smagsnuancerne hos såvel ingefæren som gurkemejen.
- Alt kvadres i en morter - sådan bør enhver husmoder med temperament have i baghånden
- Hæld kogende vand på og vent lidt.
- Rør rundt og lad tingene dratte ned til bunden, før man drikker. Man kan også lade være - det kan sagtens spises
En lille indskudt bemærkning på falderebet:
Det viste sig at være en enddog særdeles dårlig idé at bage småkager i alt for god tid inden den barnedåb. Småkager forsvinder som dug for solen i dette hus. Det forstår man simpelthen ikke. Jeg bagte den aller sidste portion i dag. Igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar