Først et par billeder af forløbet - derefter opskrift og forklaring.
Ingredienser:
(Selve tærtebunden)
260 g kogte, kolde ris (jeg brugte basmati)
1 dl god, rød pesto
1 æg
1 håndfuld revet ost - har du tilfældigvis en Gouda med chili, kan den anbefales
(fyldet)
En håndfuld frisk spinat, vasket
½-1 kogt majskolbe, skåret fra kolben (gerne i store stykker)
½ rød peber i strimler
1 løg (zittauer, rød eller hvid) i både
1 mellem gulerod, strimlet med en kartoffelskræller
2 stilke rosmarin, ribbet
-
2 æg
2 store spsk. blød feta
peber
Fremgangsmåde til tærtebunden:
- Bland de kolde ris med ost, æg og pestoen og fordel massen i et smurt tærtefad
- Forbages 20-25 minutter ved 200 grader
- Grøntsagerne rengøres og skæres som anvist ovenfor
- Sauter den røde peberfrugt og løget (du behøver ikke sautere guleroden).
- Læg alle grøntsagerne (samt rosmarin) på tærtebunden
- Pisk feta og æg sammen og kværn lidt peber i
- Hæld æggemassen henover tærten og bag hele molevitten ved 200 grader i ca. 30 minutter
- Kogte, røde kidneybønner vendt med resterne af den røde pesto (brugt til tærten).
- Sauteret squash og hvidløg
Sikke en god ide med ris som tærtebund - det må også være oplagt til dem der ikke kan tåle mel.
SvarSletDet skal helt klart prøves :-)
Hvor ser det bare lækkert ud! Ristærte har jeg aldrig hørt om, men jeg skal helt klart hjem og lave en.
SvarSletMVH. Ina
www.sundtmums.blogspot.com
Halløj - tak skal I have:)
SvarSletJo, det var virkelig en lille perle, der havde gemt sig i den portion ris!! Jeg kan kun anbefale jer at prøve det selv.
Brug (eller lav selv) en god, rød pesto - mange købte smager for syrligt på en lidt hengemt måde...