Thai-inspireret suppe med grøntsager, kokos og peanuts
½ rød chili, skåret i tynde skiver
1½ fed hvidløg, fint hakket
ingefær skåret i tynde skiver, svarende til ca. 2 tsk. i alt
½ porre med en del af det grønne, skåret i tynde ringe
2 store gulerødder, skåret i tynde skiver
½ dl ristede, saltede peanuts, groft hakkede
ca. ½ squash, skåret i fine tern
1 spsk. peanutolie
gerne lidt fint snittet citrongræs (frisk)
Væske:
½ l grøntsags- eller hønsebouillon
saften af 1 lime
1 spsk. fuldfed kokosmælk, den hvide, cremede del
1 spsk. chilisauce
sojasauce til at smage til med
Fremgangsmåde:
- Rist hurtigt urterne i olien - gerne i den gryde, hvori du vil lave suppen
- Tilsæt den kogende bouillon, kokoscreme, limesaft og chilisauce (og citrongræs, hvis du har)
- Lad suppen koge få minutter
- smag til og server, enten med brød eller ved at tilsætte nudler til suppen
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSletDét er jeg virkelig glad for at høre!! Skønt med respons 😊 Venlig hilsen Nina
SletDet er en rigtig god suppe, jeg bruger kidney bønner i stedet for saltet peanuts, det bliver taget godt imod.
SvarSlet