fredag den 28. oktober 2011

28.10 thai-inspireret suppe

En hurtig suppe med de for hånden-værende ingredienser. Let, hurtig og kan, hvis ønskes, suppleres med rejer eller kylling



Thai-inspireret suppe med grøntsager, kokos og peanuts

Ingredienser:
½ rød chili, skåret i tynde skiver
1½ fed hvidløg, fint hakket
ingefær skåret i tynde skiver, svarende til ca. 2 tsk. i alt
½ porre med en del af det grønne, skåret i tynde ringe
2 store gulerødder, skåret i tynde skiver
½ dl ristede, saltede peanuts, groft hakkede
ca. ½ squash, skåret i fine tern
1 spsk. peanutolie
gerne lidt fint snittet citrongræs (frisk)

Væske:
½ l grøntsags- eller hønsebouillon
saften af 1 lime
1 spsk. fuldfed kokosmælk, den hvide, cremede del
1 spsk. chilisauce
sojasauce til at smage til med


Fremgangsmåde:

  • Rist hurtigt urterne i olien - gerne i den gryde, hvori du vil lave suppen
  • Tilsæt den kogende bouillon, kokoscreme, limesaft og chilisauce (og citrongræs, hvis du har)
  • Lad suppen koge få minutter
  • smag til og server, enten med brød eller ved at tilsætte nudler til suppen

3 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dét er jeg virkelig glad for at høre!! Skønt med respons 😊 Venlig hilsen Nina

      Slet
  2. Det er en rigtig god suppe, jeg bruger kidney bønner i stedet for saltet peanuts, det bliver taget godt imod.

    SvarSlet