onsdag den 18. maj 2011

18.5 Rugbrød og svensk sirupsbrød

Så er der atter rugbrød til folket! (det vil primært sige mig)
Den lille gnom ved siden af er en slægtning til et svensk sirupsbrød med svesker, mandler og krydderier. Opskriften på sidstnævnte brød kommer oprindeligt fra Claus Meyers "spis igennem", jeg har blot gået det sidste stykke og tilsat nelliker og kanel til dejen.
Er man igang med at bage rugbrød, kan man lave dobbelt portion af sin dej, hvis man ønsker at få denne slags brød:

Tilsæt
3 spsk. sirup
1-2 gode håndfulde svesker, det samme gælder hele mandler.
1 tsk. nelliker og 1 tsk. kanel.
Så meget mel, at dejen igen ligner rugbrødsdejen i formen ved siden af - sandsynligvis blot et par store spsk.
Bages som almindeligt rugbrød.

Brødet egner sig i særdeleshed godt til blåskimmeloste og bitter appelsinmarmelade, men er man en kryster, kan koldt smør nok også gå an.

2 kommentarer:

  1. Jeg kan skrive under på at begge slags brød smager FANTASTISK :-)

    SvarSlet
  2. - Så er du måske snart klar til at få en lille surdejs-aflægger??? Og endda en renskuret opskrift!

    SvarSlet