onsdag den 24. april 2013

Frisk ananas- og peanutdressing

Som skrevet står er det onsdag, dressingens dag. 

Frisk ananas- og peanutdressing


Sidste uges udgave var en frisk creme fraiche dressing med krydderurter og hvidløg - denne uge en mere sødlig og krydret variant. 

Dressingen er en god følgesvend til kålsalater, navnlig spidskål og hvidkål, men tåler ligeledes iceberg og sågar kinakål - den stakkels afviste kålsort. Jeg tror den udgik af det brede repertoire i slutningen af 80'erne, og har i hver fald hos mig endnu ikke fået en renaissance. Den skal dog med her, for den sprøde og søde kålsmag vil gå godt i spænd med dressingen. 
Du behøver ikke et kæmpe udbud af tilbehør i salatskålen, idet dressingen rent faktisk både leverer frisk frugt og nødder i forvejen. Insisterer du, er det frisk kokosnød i store, klodsede stykker, der skal til for at fuldende salaten.

Dressingen kan suppleres med frisk hakket chili, fint revet ingefær og revet limeskal, hvis man har lyst til at give smagsnuancerne et ekstra spark smag. 

Ingredienser:
400 g frisk ananas
75 g peanutbutter
120 g kokosmælk (blandet, så du får såvel creme som væske)
1 appelsin, saften
1 tsk. rød karrypasta
2 tsk. sojasauce
1-2 tsk. rørsukker eller palmesukker
Evt. 1 tsk. limesaft

Fremgangsmåde:

  • Kom alt op i en food processor (eller skål, hvis du bruger stavblender) og blend alt godt sammen.
  • Smag til - den skal være krydret, sød og en anelse syrlig på én gang. Er det en meget moden ananas, kan du helt undlade sukker. 
  • Dressingen skiller ikke men forbliver forholdsvis tyk og cremet.

Mindst holdbar i 4 dage - måske ugen ud. 

Note:
Af uransaglige årsager kom en kommentar fra Malou - Klidmoster ikke frem i kommentarfeltet, men hendes forslag om at bruge dressingen til vietnamesiske forårsruller er bestemt også et godt tip!

1 kommentar:

  1. Orv, sikke en pragtfuld dressing. Den vil også gøre sig godt til vietnamesiske forårsruller :-)

    SvarSlet