fredag den 26. april 2013

Har du en rest tør gulerodskage??Jeg havde for nylig fulgt en ny opskrift på gulerodskage til punkt og prikke. 
Dejen virkede bekymrende tør, så jeg tilføjede mere væde. Alligevel var det første gang en gulerodskage allerede fra ovnlågen formåede at virke en anelse tør. Der blev, selvsagt, ikke spist op, før kagen nåede det kritiske punkt, hvor alt satte sig fast i mundhulen og ikke ville længere.

Den sidste rest kage blev findelt og bredt ud på et stykke bagepapir i et jævnt lag.Tørrede dernæst i eftervarmen fra ovnen og endte i et sylteglas med skruelåg, da knaset var kølet helt ned.

Et par hverdage senere følte man et behov for dessert. 

Fryseren stillede nogle smukke hindbær til rådighed, køleskabet lidt creme fraiche og køkkenskabet var klar med glasset fyldt med kageknas. 

Det eneste der skulle gøres før anretning var en forsigtig håndterning af hindbærrene, der blot skulle tø op. Da bærrene begyndte at safte, blev de forsigtigt vendt med lys honning - og sat til at vente på anretningen:
Et forsigtigt drys kanel på skeen med creme fraiche for at understøtte smagen i kageknaset - og det var altså det. 
En god kombination mellem sødt og syrligt, sprødt og blødt. 

Andre forslag til anvendelse:

 • Blandet med havregryn, rosiner, grove kornflager, nødder mm. kan knaset være en glimrende del i en hjemmeblandet müsli.
 • Som lag i en trifli i stedet for makroner
 • Ovenpå vanilleis sammen med en frugtsauce
 • Ristet i karamelliseret sukker på en pande får knaset konsistens som krokant
 • Som en del af et crumble-låg ovenpå syrlige frugter 

Note:
Det eneste du skal tænke på, hvis du køber dig til hindbærrene er, at de i så fald skal koges for at udrydde eventuelle fæle bakterier. Så bliver det en let kompot - men det går (næsten) lige så vel an. 
Endnu en note:
Krydderkage, squashkage, ølkage....alle disse krydrede kager er særdeles velegnede til at tørre og anvende på denne måde. 

4 kommentarer:

 1. Haps... den ide napper jeg omgående. Den retning har jeg aldrig selv tænkt i :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det havde jeg jo heller ikke - før jeg var så (u)heldig at bage en tør kage :D Rart at andre også kan bruge forslaget!

   Slet
 2. ejjjjjjjj en skam jeg først læste den nu .har for kort øjeblik siden kylet resten af en lakridskage ud til hønsene

  SvarSlet
  Svar
  1. Pyt; en ægte høne sætter vel også pris på kage - og du får da lidt igen om et par dage! Hvem ved; måske et æg med noter af lakrids?! hehe....
   Og ellers må du jo bare skynde dig at bage kage igen. Snart ;)

   Slet