lørdag den 4. januar 2014

Trang til at blive rusket op?

urtete med chili, ingefær, citron og kardemomme
Der indtræder en sælsom sindstilstand i dagene efter jul og nytår. Glimmer, sprødstegt and, sukrede peberkager, halsbrandsfremkaldende og sjælevarmende glögg - alt sammen er det aldeles vidunderligt og uundværligt i december. Hvor mange aftener har jeg ikke siddet stjernelykkelig med et stykke julekage i alvorlig vægtklasse i den ene hånd og glas fremragende rom i den anden??
Nu er vi så her. I dagene op mod Helligtrekonger hvor al pynten (snart) er taget ned og pakket væk. Alt det, der i december føltes særligt tillokkende, har slet og ret mistet sin dragende effekt proportionalt med klokkeslagene ved midnat den 31.

Hvis man ikke gjorde sig den fuldgode oplevelse at give sig i alle mulige vinterlige fristelsers magt december igennem, ville man aldrig nå til det punkt, hvor en styrkende og opruskende kop te var noget særligt.

Der bliver lavet temmelig meget urtete om aftenen her i huset. Det er under alle omstændigheder en temmelig behagelig vane - men en udgave som denne kræver, at kroppen besidder en decideret trang til at blive rusket op.. og det gør den i januar.

Dosering til 1 glas på 2½ dl.

Knap 2½ dl. kogende vand
2 kardemommekapsler, brækket op. Både skal og sorte frø skal bruges
1 lille tsk. chiliflager (Urtekram)
1 spsk. finthakket frisk ingefær
1 bred strimmel økologisk citron

Fremgangsmåde:

  • Kom samtlige ingredienser (bortset fra vand) ned i et glas.
  • Hæld kogende vand henover, og lad teen trække min. 5 minutter.
  • Drikkes som det er - der vil maks. være en chiliflage eller to på overfladen, som blot forstærker den fornøjelige oplevelse ved at drikke teen.
Fortsæt glad og fro din dag, mens teens lyksaligheder breder sig!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar