søndag den 2. februar 2014

Små mørke chokoladegaletter med gojibær og ristet kokos

Chokoladekonfekt med gojibær og kokos
...Og mandler & tørrede tranebær.

Ingredienser:
Mørk chokolade 70%
Ristede kokosflager
Mandler, ristede hasselnødder og andet i dén dur
Tørrede gojibær og/eller tranbær 

Fremgangsmåde:
  • Mørk og intens chokolade smeltes nænsomt.
  • Bred 1 tsk. af den smeltede chokolade ud på et stykke bagepapir og glat forsigtigt ud til en aflang form. Gentag, indtil chokoladen er brugt op.
  • Læg det fyld ovenpå som humør, pengepung, temperament, trang, samvittighed og lyst driver dig til at gøre. 
  • Vent med at spise/gemme ned i pæn kagedåse til chokoladen er størknet*. 
  • Nydes endeligt med en sort, sort kop kaffe.
*Dette går ikke hurtigere, hvis du utålmodigt kredser rundt om bagepapiret. Chokoladen risikerer bare at overophede. Måske hjælper det dog, hvis der synges "Her vil ties, her vil bies" efter bedste evne...
...Så er ventetiden i hvert fald gået med noget ;)


2 kommentarer:

  1. Hvor er de fine, jeg laver tit "p-tærter" hvor jeg vender mørk chokolade med diverse hakkede nødder og tørrede bær (og skumfiduser, på en god dag), men at placere dem ovenpå, er jo meget mere fint at se på egentlig :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh, p-tærter er ustyrligt gode også! Så ja: en p-tærte med fyldet til fri skue på toppen skal absolut med i næste ombæring :)

      Slet