onsdag den 16. juli 2014

Pandekager med blåbærmarmelade

Pandekager med blåbærmarmelade

Det er præcist hvad du ser her. Fnuglette pandekager og dyb, mørk og aromatisk blåbærmarmelade. Det er nu ikke hvilken som helst marmelade, der poserer på billedet; nej den er tilvejebragt efter 3.719 indsamlede blåbær (fra et storslået naturområde ved Harzen i Tyskland) havnede i en gryde. Blev kogt til marmelade selv samme aften, hvor den tyske nation først holdt vejret og senere lod højlydte glædesudbrud stige til himmelen. Jeg har desværre ikke nogen mængdeangivelse eller fremgangsmetode for vellykket blåbærmarmelade, men en vellykket, afsluttende fodboldkamp gjorde i hvert fald sit til det lykkelige udfald. 

Til gengæld skal du have en opskrift på nogle nærved og næsten klassiske pandekager, som smagte så urimeligt godt, at de af samme grund skal føjes til bloggens opskriftkartotek. Goldblume hvedemel fra Falslevgård Mølle synes at være det udslagsgivende trick her, men helt fint kværnet ølandshvedemel vil nærme sig følgende resultat:

Til 4 sultne dessertmaver:

Ingredienser:
4 små æg
4 dl. sødmælk
70 g goldblume hvedemel, fint sigtet
130 g almindeligt hvedemel
2 spsk. saltet smør. Smeltet på den pande, du skal bruge til pandekagerne - så er den fedtet ind.
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
½ tsk. vanillepulver

Fremgangsmåde:

  • Slå æggene ud i en skål og kom de to slags mel, salt, de to slags sukker og 1 dl. mælk heri. 
  • Rør afsindigt godt, indtil du har en tyk, klumpfri jævning. 
  • Tilsæt den sidste mængde mælk og det smeltede smør, rør godt sammen. 
  • Varm en pande op på lidt over middel varme og kom den første portion dej på. Lad dejen hvile lidt længere tid på panden, end man egentlig har lyst til, og lad denne første pandekage få den lidt højere varme - dette er tricket til at få selv den første pandekage bagt til perfektion. Når den er taget af panden, skrues der en anelse ned for varmen, og den næste portion hældes på. Grundet smørret i dejen er det ikke nødvendigt at bruge fedt på panden. På den måde undgår du stegeos i køkkenet. 
  • Får du ikke brugt alt dejen, kan den fryses. 

- og ham her? En glad og lykkelig dreng med maven fuld af pandekager..og blåbær.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar