søndag den 27. juli 2014

Kold tomatsuppe med grillede peberfrugter og friske majs

Kold tomatsuppe med peberfrugt og friske majs

Der er ikke tale om en klassisk gazpacho! Der er tale om en Ninask kold suppe, der måske nok leder tankerne hen i retningen af føromtalte klassiske udgave, men dog har sit helt eget karakterpræg. 
Dette er én af mine yndlingssupper!

Til 4 personer, forret
Ingredienser:
4 friske, meget modne tomater (ca. 350 g)
1 stor, rød peberfrugt
1 majskolbe, kogt og afkølet
1 rødløg, gerne med lidt af toppen
1 stængel bladselleri
2 store fed hvidløg
1 tsk. hele fennikelfrø
2 stk. nelliker 
1 tsk. hele koriander
1 rød chili uden kernerne
et par sunde skvæt koldpresset olivenolie
Salt og peber
ca. 1 spsk. Aceto balsamico eddike
ca. 1 spsk. farin
ca. 1½ dl. koldt vand

Tilbehør:
Koriander
Creme fraiche
Fint hakket rødløg

Fremgangsmåde:

  • Skær tomaterne ud i grove stykker. (Æstetikken har ikke så meget at sige her) Kom dem op i en rummelig skål.
  • Skær peberfrugten ud på samme måde som tomaterne, men i første omgang skal den ikke blandes med disse! I stedet breder du peberfrugten ud i en bradepande. Heri kommer du groft hakket bladselleri, hvidløg (hele fed) og groft hakket rødløg. Alt blandes godt sammen med olivenolie og lidt groft, godt salt. 
  • Kom bradepanden ind i en godt varm ovn - 230 grader - og lad hele herligheden få lidt mørke kanter. Dette tager nogenlunde 2 x 10 minutter, hvor ideen naturligvis er, at du efter de første 10 minutter roder lidt rundt i sagerne for at få varmen fordelt, og dernæst giver sagerne en sidste mulighed for at blive godt mørke og let bløde i løbet af de sidste 10 minutter.
  • Imens grøntsagerne er i ovnen: ristes de tre krydderier på en tør, meget hed pande i få sekunder, indtil kryderierne begynder at flytte på sig på panden, og de æteriske olier vækkes til live. (Læg venligst mærke til, at jeg ikke skriver, at pandens indhold skal ryge, for så har du ødelagt krydderierne og må starte forfra).Blend dernæst krydderierne i en elektrisk kaffemølle eller i en morter. 
  • Når grøntsagerne i ovnen er let brankede og let møre, kommes bradepandens indhold op i skålen til tomaterne sammen med krydderierne og vandet. 
  • Blend det hele sammen og tilsæt dernæst majskernerne, skåret direkte fra kolben (du kan lige vove på at bruge nogle fra dåse). Smag til med farin og balsamico. Du skal have en sød, syrlig, krydret og stærkt smagende suppe, der lader smagsløgene begejstres!
Spises med creme fraiche (eller guacamole), rødløg og frisk koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar