søndag den 3. august 2014

Rigets tilstandEndnu en uge har selv fundet ud af at bringe sig sikkert i havn. En uge, hvor arbejdslivet atter har meldt sig på banen - og det har havens overflod af spidskål, brombær, bønner, chili, krydderurter, kartofler og tomater tillige valgt at gøre i samme stund. Herforuden lokker lokale boder (og rare naboer) med kæmpe agurker, og søde svigerforældre fylder kurven med store squash og spæde salatblade fra deres have.

Her dufter dybt og tilfredsstillende af brombærrene, der ligger i lag i tørremaskinen. Glassene er fyldt med agurkesalat, og spidskål og bønner stiller sig i kø til blanchering og dernæst ophold i fryseren. Kartoflerne ligner efterhånden mere velvoksent kasteskyts for en mopset teenager (dem har vi heldigvis ikke; 3-årige i trodsalder er glimrende), og snart vælter pærerne og æblerne ned. Oveni det hele fik jeg en ubønhørlig trang til at bage fedtebrød med romglasur...og rugbrød..

Måske er jeg hærdet efter en sommer i en udluftningsfjentlig kokkejakke og temperaturer nær kogepunktet. Måske har varmen blot gjort det af med al rimelig fornuft for, hvornår ting skal frembringes i et køkken. 
Måske er det også lige meget, for godt er det - både rugbrød og fedtebrød!

Vi har to unger, der nok har spist 1.784 ærter denne sommer. Hver.

- Og formøblet mormors betragtelige beholdning af hjemmelavet saft henover hede sommerdage.


- og selvom heden er overvældende, vil jeg bare helst at disse dage fortsætter lidt endnu...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar