mandag den 26. februar 2018

Spøde stjernekiks med havre og mandelmel

Sprøde kiks med havre og mandelmel

Jeg har en forkærlighed for hjemmebagte kiks. Det er den perfekte hapser med ost en sen nattetime, som et hyggeligt indslag i børnenes madpakke, til de friske traveture eller som en del af en buffet med et bredt udvalg af oste. Disse kiks er ikke blot godkendt af mine smagsløg; de er også grundigt testet af et kritisk dommerpanel med en gennemsnitsalder på 7,9 år. Selvom dejen er lidt porøs, kan børn sagtens være med til at stikke dejen ud i den form, de holder allermest af. 

Ingredienser:
½ dl. sødmælk
100 g saltet smør skåret i små terninger
100 g finvalsede havregryn
100 g mandelmel
100 g hvedemel
20 g muscovadosukker, den lyse udgave
1 tsk. natron
1 knvsp salt

Fremgangsmåde:

  • Det er befriende let: tænd ovnen på 180 grader. Kom alle ingredienser op i en skål og ælt til det bliver en sammenhængende dej. Du må endelig ikke ælte for længe; så vil dejen have en tendens til at trække sig sammen under bagning og give et mere sejt bagværk frem for et porøst og knasende resultat.
  • Strø mel på et bord og rul dejen ud, ca. 3 mm. tyk..eller tynd, om man vil. 
  • Stik dejen ud i de figurer, du ønsker og brug en paletkniv eller andet fladt til at liste dejen væk fra bordpladen.
  • Prik kiksene med en kødnål eller fin gaffel og bag dem midt i ovnen i knap 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Du kan, hvis kiksene føles lidt bløde (hvis de ikke blev rullet helt jævnt ud), efterbage dem et par minutter på en bagerist.
  • Holdbarhed: No worries. De bliver spist. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar