fredag den 9. marts 2018

Intens chokoladecreme til hjemmebagte kiks

Chokoladekiks


Har du også en pakke halvtørre og kedelige dadler tilbage fra jul?? Så læs endelig videre....

I sidste indlæg skrev jeg om sprøde, hjemmebagte kiks med havregryn. 
Disse kiks forduftede fra kagedåsens rummelige dyb hurtigere end jeg havde forestillet mig, og gav mig straks lyst til at bage en ny portion. Denne gang lavede jeg et en intens chokoladecreme, som blev lagt imellem de nybagte kiks og nydt som en delikat variaton over den klassiske chokoladekiks. 

Der er dadler i chokoladecremen. De kan ikke smages i den endelige creme, men giver den seje, toffee-lignende konsistens, som er så rasende lækker. Samtidig fungerer dadlerne som det søde indslag. Der er med andre ord ikke en overvægt af tilsat raffineret sukker i opskriften, hvilket ikke er så tosset endda. 

Opskriften kræver en food processor.

Du kan finde opskriften på kiksene HER

- og her kommer opskriften på chokoladecremen:
175 g dadler, vægt uden sten
175 g mørk chokolade 70%, brækket i små stykker
75 g saltet smør
1/4 stang vanilje (kornene. Gem stangen i sukker og blend det til hjemmelavet vaniljesukker)

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret i en gryde
  • Tilsæt chokoladen og bland, indtil chokoladen er helt opløst
  • Kom dadler og vaniljekorn op i en food processor og tilsæt det smeltede chokolade og smør.
  • Blend godt sammen til en cremet masse. Hvis smørret ikke kan bindes til massen, stilles beholderen på køl ca. 20-30 minutter, hvorefter det hele kan røres sammen. 
  • Tril små kugler og læg imellem kiksene, og server dem umiddebart herefter.
  • Den overskydende chokolademasse stilles på køl og kan holde sig mindst 1 måned. Det er let at forme flere kugler af massen, selv når man tager glasset direkte fra køleskabet. Det kræver blot at du triller kuglerne i hånden efterfølgende, så varmen kan få massen gjort smidig igen.

Den samlede oplevelse er en intens smag af ristet havre og dyb, mørk chokolade. 

Tip: 
Lad være med at lægge kiksene sammen før de skal spises, ellers bliver de bløde. Kan du til gengæld godt lide dem sådan, så læg kiksene sammen og frys dem. Så kan du tage dem op og nyde dem, når lysten kommer over dig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar