fredag den 10. juni 2011

10.6 Uartigheder og et kik på aftensmaden





Stærk aftensmad - men med en sød og mild salat til:
  • Cantaloup-melon i grove tern
  • rucola, groft hakket
  • saltede, ristede cashewnødder - groft hakkede
Dressing
  • persille og estragon
  • honning
  • citronsaft
  • olie
  • peber
Alt drønes ned i en skål og blandes godt. Punktum.

Begrænsningens kunst er som bekendt en dyd, og i denne situation handler det om doseringen af estragon (fransk estragon). Mødet mellem en moden cantaloupe melon og den friske estragon er fantastisk - såfremt, man ikke lader sig rive med, og lader salaten gå over historien som noget af det mest gruopvækkende, man nogensinde har sat sine tænder i. (Det gælder for os, som stadig har surstrømning til gode...)
Nå, tilbage til sporet. Altså en mild og aromatisk salat, som passer godt til stærkt mad. De groft hakkede cashewnødder er en behagelig afveksling mellem alt det bløde.


Hvad i hede hule.. laver den roulade dér?!! Det er i hvert fald ikke mig (eller var det nu..?), der har beordret den indenfor på matriklen! Køberoulade....med e-numre og alskens andre forfærdeligheder. Nu har jeg aldrig.  

3 kommentarer:

  1. Du skriver fantastisk, Nina - intet mindre! Kh Lærke

    SvarSlet
  2. Med henvisning til efter sigende pålidelge kilder, skulle sådan en roulade faktisk være en nem og glimragende grilldessert. Den skal blot grilles let på alle sider og spises sammen med flødeskum eller vanilleis...... :o)

    SvarSlet
  3. Tusind tak for de rosende ord, Lærke! Det glæder mig at høre, at du har fornøjelse af at læse lidt med :) Kh Nina

    - og Kasper: jeg er slet ikke i tvivl om, at man kan grille en roulade. Men i går var der ikke tid: der var en ubændig trang til roulade, der ikke kunne holdes nede de 20 minutter det ville tage at få grillen klar. Men, det kan da godt være, at man skulle prøve det til næste gang :)

    SvarSlet