fredag den 19. august 2011

19.8 Squash-blomkålssuppe med trøffelolie

Det bliver ikke nemmere!

Du tager:
  • Lige dele blomkål og squash, skåret i mindre stykker
  • Lidt mindre løg (almindelige, hvide zittauer) - ligeledes skåret småt
  • - og sauterer dette i olie eller det fedt, som nogle gode pølsestumper netop har afgivet til din gryde*.
  • Tilsæt hønsebouillon - lige så grøntsagerne knapt er dækkede.
  • Lad dette simre, indtil grøntsagerne er møre - det afhænger af, hvor småt du har skåret tingene. Lad os sige, at 10-12 minutter ikke er helt af vejen.
  • Tilsæt et skvæt fløde og kværn lidt peber direkte ned i gryden.
  • Blend det hele med en stavblender, indtil det skummer let.
  • Server med en god trøffelolie, din yndlingspesto og lidt svitset kød med karakter og god stamtavle.
* Jeg plejer at starte med at svitse kødet til garnituren i den gryde, hvori suppen laves. Det fedt, som kødet afgiver, bruger jeg som til at svitse grøntsagerne i, hvilket tilføjer en rigtig god smag.
Er der ikke nok fedtstof, tilføjer man blot den resterende mængde i form af olie, smør, el.lign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar