tirsdag den 9. august 2011

9.8 Chokoladevafler og æblegrød

Det er simpelthen smadder-uretfærdigt. For opskriften får du ikke lige i første omgang. Den skal lige finjusteres lidt - men jeg vil godt afsløre, at der er mørk øl med lakrids i samt kakao og mørk chokolade, og at de allerede på nuværende niveau smager fremragende.
Min søn fik en gaffel, skål, sukker og bærrene, vi plukkede i går - og så gik han i gang med at "lave marmelade". Råsyltede bær kan man da godt kalde det, hvis man har fine fornemmelser.



De første æber er ikke særligt interessante, og der foregår en voldsom sortering ved komposten. De, der slipper igennem sorteringen ryger i gryden til æblemos. Jeg lader skallen sidde på, koger med lidt vand, til de mister pusten, og blender så herligheden med lidt sukker og vanille.
Man risikerer, at æblegrøden får den fineste, lyserøde farve, såfremt ens æbler har røde kinder. Senere på sæsonen er det end ikke nødvendigt med sukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar