lørdag den 6. august 2011

6.8 Top tunet lørdagskylling

Her er et billede af en kylling, der dels har haft et triveligt og ordentligt liv, dels har fået en førsteklasses behandling her på vores køkkenbord.






Helstegt kylling med følgende stuffing:
Tørt brød, blødgjort af hhv. fløde og hvidvin
Masser af rosmarin, groft hakket
Hakkede, tørrede Karl Johan-svampe (ikke udblødte)
Hakket løg
Salt/peber
Groft hakket chorizo (Aalbæk slagteri laver en god, økologisk udgave)
Blandingen skal være fugtig, da de tørrede svampe har brug for lidt at absorbere af

Dette blandes godt og mosles op i hønens indre. Luk til med kødnåle, gnid skindet med salt og peber og giv knap 1½ time i ovnen. Parteres og stykkerne varmes evt. igennem, hvis du er i tvivl om, hvorvidt stuffingen nu også er helt gennemvarm. Dette kan gøres, hvis du vælger et anretterfad, der kan gå i ovnen.





Desserten var inspireret af den, vi fik hos min kusine forleden; blendede bær (1/3 solbær, 1/3 jordbær, 1/3 banan, lidt rosiner, en anelse fløde og en anelse koncentreret kirsebærsaft. Blendet sammen). Koldt og slet ikke så tosset. Det skulle have været mere formbart, men bærrene havde stået for længe ude (fra frost), så de kunne ikke klare turen i blenderen. Pyt, smagen var fin.

Fortsat god lørdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar