tirsdag den 27. december 2011

25-27.12 Juledage

Jeg vil gætte på, at du nok har lavet nogenlunde det samme som jeg de sidste dage: spist, været sammen med den nærmeste familie, spist, gået ture, spist, ryddet op i hjemmet, der har været nær undtagelsestilstand grundet juledagenes heftige rejseaktivitet, spist (lidt mere) - og ellers bare nydt livet og disse magiske dage. 




Første stadie af salaten med sprængt and


Grønkålssalat med sprængt and, appelsin, granatæble og ingefær


I dag har jeg ganske simpelt ikke taget ét eneste anstændigt billede. Vi har spist resterne af den opkvikkende salat med bl.a. grønkål, sprængte andelår, ingefær, granatæble, m.m. fra dagen før - og det var vist det.


Til gengæld skylder jeg at nævne denne godbid, du kan se på billedet:


Baseler Leckerli


- En krydret, lille snitte med tyndt, krakelerende romglasur på toppen - påført, mens kagerne var varme, så glasuren kunne få det eftertragtede, transparente udseende.  
Kagerne er en fast del af repertoiret hos mine svigerforældre i julen, og jeg glæder mig hvert år til at sætte tænderne i én (eller to...)


Vi holder fast i julen og resterne af samme - et par dage endnu. Menuen til Nytårsaften er dog under forberedelse allerede nu. Jeg kan løfte så meget af sløret og indrømme, at vi skal op på stikkerne....

8 kommentarer:

 1. "Op på stikkerne"..... Det lyder spændende :o)

  Gad vide om det så er noget rundt.... :o)

  SvarSlet
 2. Ja det er godt nok spændende...
  Glæder mig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg mangler en opskrift på en 'frisk' salat el. andet 'frisk' grønt til relativ traditionel oksemørbrad i weberen og bagekartofler. Orker ikke flere rodfrugter eller anden 'tung' grønt............ Hjælp, Nina?????? Gerne noget med granatæbler.....

  SvarSlet
 4. Lærke: Hov; jamen se lige salaten ovenfor - deri er der granatæbler, ingen rodfrugter - men finthakket grønkål, en anelse porre og rucola. Kan det gå an? Hvis ja skriver jeg lige alle ingredienserne i morgen!

  Kasper og Karen Iben:
  Jaa...det er nemlig meget spændende, er det nemlig. Og jeg siger ikke for meget, lover ikke for meget, eller afslører for meget!

  SvarSlet
 5. jeg er ikke så pjattet med det der grønkål...

  Havde noget med

  *romainesalat
  *fennikel i ultratynde skiver
  *høvlet peberrod
  *grantæblekerner
  *røde grapefileter i sukkerlage
  *salter kerne (græskar?)

  - og så noget olie/eddike, måske hindbæreddike.

  Hvad siger husmoderservice????

  SvarSlet
 6. Husmoderservice har lidt travlt for tiden ;)
  - Men hvis ovenstående var dit forslag, vil jeg da kun bakke kraftigt op! Er dog ikke helt fornøjet med græskarkernerne - hvad med at udelukke dem og peberroden og i stedet for lave en hjemmelavet dukkah, som du drysser over ved anretning? Så drejer du godt nok salaten, men hvis maden ellers kan tåle det, så.....
  Rigtig godt nytår!!!

  SvarSlet
 7. Den blev godt nok som angivet - og den fik stor ros af selskabet. Kernene var for at give saltet og peberrod for det stærke.... Flot var den i al fald :-)

  SvarSlet
 8. Lyder bestemt heller ikke tosset :)

  SvarSlet